Ook Sporting Heerlen blijft thuis strijden tegen RKHSV – ParkstadActueel

Vorige week verloor Sporting Heerlen terecht met 2-0 van FC Gulpen. Vandaag bezocht de RKHSV uit Maastricht het Sportpark Grasbroek. Eerder dit seizoen wisten de Heerleners al met 0-4 te winnen in Maastricht, maar gezien de vorm van Sporting Heerlen zou dat niet snel meer gebeuren. Kort na half drie begon scheidsrechter Duindam aan de wedstrijd.

Bijna fatale defensieve mislukking

Sporting Heerlen begon vanmiddag net als de voorgaande weken heel slecht. Veel verkeerde beslissingen en overhaaste ballen zorgden voor weinig continuïteit in het spel. Ook de Maastrichtse rivaal bood in de beginfase weinig tegenprestatie. Ze vielen ook op door onnodig balverlies en het geven van onmogelijke ballen. Na zo’n twintig minuten wist Sporting Heerlen via Tyrone Ploum eindelijk op de rechterflank door te breken. Hij passeerde zijn man langs de lijn en passeerde de bal goed, maar er was geen Heerlens been dat tegen hem aan kon botsen. RKHSV liet dit soort dingen vaak toe en probeerde dit vooral te doen door snel te schakelen. Een lange voorzet moest voor gevaar zorgen, maar dat lukte niet altijd. Sporting Heerlen-doelman Mik Dohmen werd niet getest, net als collega-doelman Bas Goessens van het andere team. De thuisploeg zorgde vlak voor rust voor spanning door een mooie kans weg te geven. De laatste man, Amin Essalih, leed een kostbare omzet en dit zorgde ervoor dat de Maastrichters het Heerlense doel 1:1 wisten te bereiken. Doelman Mik Dohmen bleef echter lang op de been en redde zijn ploeg met een schitterende redding. Direct na de pauze stond het 0-0.

Deklat bemoeit zich met Sporting Heerlen

In de tweede helft kwam Sporting Heerlen meteen iets overtuigender uit de kleedkamer. Othman Azouzal, die sindsdien inviel, passeerde de naamlijn vanaf de rechtervleugel en gaf de bal terug aan Amir Skraoui. Zijn poging miste echter kracht en werd gestopt door Maastricht-doelman Bas Goessens. In de volgende fase gebeurde er lange tijd heel weinig. Sporting Heerlen slaagde er niet in de gewenste zet te maken en RKHSV verzuimde in de tegenaanval te komen. In de slotfase van de wedstrijd dwong de thuisploeg een licht eindoffensief af. Dit heeft ook enkele mogelijkheden opgeleverd. Met nog een kwartier te gaan wist Sporting Heerlen-aanvaller Zaid Akachar vanaf de rand van de zestien meter te scoren. Gelukkig voor RKHSV belandde hun schot op de lat. De thuisploeg bleef met veel voorzetten en lange ballen druk uitoefenen op de Maastrichtse verdediging. In de laatste minuut werd Zaid Akachar zelf weer vrijgelaten in het zestienmetergebied, maar hij schoot de bal rechtstreeks in de vuisten van doelman Bas Goessens, waardoor er vanmiddag geen doelpunten vielen in het Sportpark Grasbroek.

De Heerlense derby nadert

Volgende week speelt Sporting Heerlen de Heerlen derby op bezoek op de helft van Heksenberg-NEC. Eerder verloor Sporting Heerlen een 2-0 voorsprong tegen de ploeg Heerlen-Noord. RKHSV krijgt ook bezoek van SV Hulsberg.

Tekst: Niek Crombach