Rugbyers van RCDH kregen een zware klap tegen kampioen Alkmaar

Den Helder – RCDH kende zondag een lastige wedstrijd tegen koploper Alkmaar. Het rugbyteam van Helderse kon niet veel meer doen dan proberen van nul af aan op te komen. Alkmaar won uiteindelijk met 97-7 en is daardoor niet meer in te halen door de nummer twee van de competitie. Alkmaar is kampioen.

Alkmaar drukte vanaf het eerste fluitsignaal zijn stempel op de wedstrijd met snelle aanvallen in de gaten in de verdediging van Den Helder. De zwervers konden ternauwernood voorkomen dat de score in de honderden steeg.

Door werkzaamheden en blessures heeft het team uit Den Helder een aantal vaste medewerkers moeten loslaten. Als gevolg hiervan was de wisselbank niet goed gevuld. Thuis werd met 5-48 verloren en de ploeg bereidde zich voor op een lastige wedstrijd. Na het eerste doelpunt, binnen twee minuten, bleek dit ook zo te zijn. Hoe hard Den Helder ook probeerde, Alkmaar speelde klinisch en afwisselend en bleef tackles breken om de bal achter de lijn te krijgen. Pas in de tweede helft leek RCDH het initiatief te herwinnen en meer aan te vallen.

Alkmar
De verdediging van Alkmaar leek echter niet door te kunnen breken. Zij bleven de bal heroveren en lanceerden een snelle tegenaanval, waarop RCDH te laat reageerde. Pas aan het einde van de tweede helft wist Nils Rabeljee een aanval af te ronden door de laatste verdedigers neer te halen en de gehate nul op afstand te houden.

Uiteindelijk kwam Alkmaar dicht bij de honderd punten en keerde RCDH met een stand van 97-7 huiswaarts. RCDH speelt op zondag 24 maart een uitwedstrijd tegen Amsterdam.