Flash Nieuwleusen heren 1 verliest

NIEUWLEUSEN – Flash Nieuwleusen heren 1 verliest nipt in de strijd om de derde plaats. Vorige keer kon je lezen hoe het sterrenteam tijdens een bezoek aan Zwolle een zakelijke overwinning behaalde. Voor zaterdag 16 maart stond een iets heftigere wedstrijd gepland: de wedstrijd met Exstudenten uit Groningen.

De Groningen Knights zijn directe concurrenten van Flash, want beide ploegen staan ​​slechts 1 punt van elkaar verwijderd. Als vervolg op directe promotie was het nodig om te winnen en het heft in eigen handen te nemen.

De eerste set begon echter niet zo goed. De ridders begonnen met minder bravoure dan je van ze gewend bent. Verder hadden Ex-Studenten een compleet nieuwe selectie samengesteld, op ons verloren team na. Er volgde een sterke opslag vanaf de andere kant en al snel werd duidelijk dat dit een wedstrijd van hoog niveau was. Toen de pas eenmaal binnenkwam, resulteerde dit vrijwel onmiddellijk in een direct punt voor zowel Flash- als ex-studenten. Ondanks het zware gevecht van de mannen in de eerste set won Groningen met 24-26.

In de tweede set begonnen de mannen opnieuw. In tegenstelling tot andere jaren was de houding van de heren duidelijk merkbaar: ‘pak wat je pakken kunt’. Met deze houding zou je op papier kunnen verwachten dat er verandering zou komen, maar niets is minder waar. Zoals een wijze man ooit zei: “Je kunt niet met papier spelen.” En helaas geldt dit ook hier. De mannen keken constant naar 4 handen vanwege de moeilijkheid bij het maken van de pass. Helaas wisten ze niet wat ze hiermee aan moesten en kwamen ze al snel in het nadeel. De mannen vochten voor wat ze waard waren, maar het was zoiets als een dompelpomp in zee zetten of wassen met de kraan open. Dit gat werd niet meer gedicht en ook de tweede set ging met 18-25 naar Groningen.

Opnieuw bleef de energie van de mannen goed en gingen ze met vertrouwen de derde set in. En met resultaat, want beetje bij beetje begonnen de zaken in Flash te verbeteren. De pas kwam weer aan, de configuratie was weer duidelijk en de aanval werd direct of met de handen gemarkeerd. Ook het publiek, dat in groten getale kwam, steunde het idee om waar voor hun geld te krijgen. De set was vrijwel gelijk, maar in dit geval bereikten de mannen als eerste de 20 en zoals je al raadde was de set Flash 25-20.

Heren 1 is ook te vergelijken met Ikea; Je kunt niet weggaan zonder iets mee te nemen. Toen hadden de mannen al een punt en was er nog een wedstrijd. De mannen begonnen opnieuw sterk aan de vierde set met serveren, maar dit keer had de tegenstander het antwoord klaar. Het was de spannendste set van de wedstrijd. Het publiek stond achter en bij elk gewonnen punt schreeuwde de bank luid. Het was volledig uniform en bleef zelfs boven de 20.

Na twee matchpunten wisten de mannen uiteindelijk de set te winnen met 27-25 en 26-25.

Dus nog een wedstrijd van vijf sets. Voor onze trouwe lezers is dit de achtste set in vijf sets. De ervaring leert bovendien dat mannen statistisch gezien vier keer een vijfde set wisten te winnen.

Helaas, zoals ze in Groningen zo mooi zeggen: “Eet nooit koffie met bloemkool.” Groningen wist een klein gat te slaan dat ze nooit meer opgaven. Ondanks het zware gevecht ging ook de vijfde set met 12-15 naar Groningen.

Na deze comeback bleven de mannen met een wat zoute smaak achter, alsof ze de hele wedstrijd op spek zaten te kauwen. Ex-studenten hebben dus één punt voorsprong op mannen in de strijd om directe promotie. Helaas is het einde van de competitie in zicht en speelt het vlaggenschip alleen nog maar thuis. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 13 april om 13.00 uur

19:00 uur.