Liveblog • SC Heerenveen – Feyenoord • 2

Feyenoord reist naar het Noorden voor speeldag 26 van dit Premier League-seizoen. Hier staat Feyenoord tegenover SC Heerenveen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Fryslân via dit liveblog.

In deze wedstrijd zal Feyenoord er alles aan doen om de naaste aanvaller, het als tweede geplaatste FC Twente, van zich af te houden. De ploeg van Arne Slot zal het moeten doen zonder de geblesseerde Justin Bijlow, Gernot Trauner, Gjivai Zechiël, Antoni Milambo, Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh. Daar tegenover staat de terugkeer van middenvelder Thomas van den Belt naar de wedstrijdselectie.

De ontmoeting in Fryslân betekent een weerzien met Feyenoord-huurling Patrik Wålemark. De Zweed heeft een wisselend seizoen achter de rug in Fryslân, met één doelpunt en twee assists in vijftien wedstrijden. Verder zijn Heerenveen-coach Kees van Wonderen en aanvoerder Sven van Beek uiteraard bekende gezichten van de Rotterdammers.

SC Heerenveen 2 – 3 Feyenoord • (FT)
Scoreverloop:
16′ Kohlert 1-0
37′ 1-1 Wieffer
64′ 2-1 Kohlert
74′ 2-2 Paixão
88′ 2-3 Uida

SC Heerenveen opstelling: Van der Hart; Braude, Van Beek (C), Bochniewicz, Köhlert (83′ Van Ottele); Haye, Olsson; Wålemark (56′ Sahraoui), Tahiri (68′ Van Ee), Nunnely (83′ Tjoe-a-on); Van Amersfoort (83’Ali).

Wisselspelers: Bekkema, Noppert, Van Ottele, Ali, Tjoe-a-on, Nunumete, Van Ee, Karlsbakk, Loizou, Webster, Nicolaescu en Sahroui.

Feyenoord-opstelling: Wellenreuther; Geertruida (C), Beelen (71′ Nieuwkoop), Hancko, Hartman; Zerrouki (71′ Lingr), Wieffer, Hout; Minteh, Giménez (75′ Ueda), Ivanusec (71′ Paixão).

Wisselspelers: Lamprou, Van Sas, Nieuwkoop, López, Van den Belt, Lingr, Ueda, Paixão en Sauer.

Scheidsrechter: Dennis Higler

Liveblog:

Spel is over. Feyenoord verslaat Heerenveen heel dichtbij met 2-3. Feyenoord pakt drie belangrijke punten, waardoor de Rotterdammers rustig de uitslag van de competitie kunnen afwachten.

90+2′ Feyenoord lijkt de tijd te willen vullen door de bal in de ploeg te houden.

90’+5 minuten.

88′ Feyenoord-doelpunt!!! Grote fout in de Heerenveense verdediging en Ueda straft hem af; 23!

83′ Drievoudige wissel Heerenveen. Tjoe-a-on, Ali en Van Ottele vervangen Nunnely, Van Amersfoort en Köhlert.

81′ Kans Heerenveen. Köhlert passt de bal, maar Van Amersfoort kopt naast.

75′ Wissel Wissel bij Feyenoord. Ueda komt in de plaats van Giménez.

74′ Feyenoord-doelpunt!!! Minteh plaatst de bal bij de tweede paal, waarna Paixão binnen kan koppen. De buitenspeler heeft niet veel tijd nodig nadat hij als invaller is ingezet om het verschil te maken.

71′ Drievoudige wissel bij Feyenoord. Ivanusec, Beelen en Zerrouki verlaten het veld. Zij worden vervangen door Paixão, Nieuwkoop en Lingr.

71′ Kans Gimenez. Giménez kopt nipt naast na een Rotterdamse corner.

68′ Wissel Wissel in Heerenveen. Van Ee komt in de plaats van Tahiri.

64′ Doelpunt Heerenveen. Köhlert scoort keer op keer bij een tegenaanval na een hoekschop van Feyenoord. De Duitser rondt knap af en schiet de bal over Wellenreuther heen.

56′ Wissel Wissel in Heerenveen. Sahraoui komt in de plaats van Wålemark.

53′ Hartmans schot. Feyenoord gaat verder waar het voor rust gebleven was en vangt Heerenveen op eigen helft op. Nu is het Hartman die naar het doel wijst. De Heerenveense doelman kan echter makkelijk keren.

51′ Vrije trap Feyenoord op interessante positie. Ook deze vrije trap belandt net als de vorige in de barrière.

46′ Heerenveen begint aan de tweede helft.

Rust in Heerenveen: 1-1.

45+3′ Kans Hartman. Minteh geeft de bal hard door, waarop de Heerenveense doelman reageert. Hartman probeert de bal vanuit een lastige hoek te schieten, maar hij gaat naast.

45’+5 minuten.

41′ Feyenoord lijkt zich te herstellen van een matige start. De ploeg van coach Slot laat de Friezen in de slotminuten ternauwernood hun veld verlaten, waardoor er hier en daar gevaar ontstaat in Rotterdam.

37′ Feyenoord-doelpunt! Ivanusec geeft een prachtige pass op Wieffer, die scoort vanaf vijf meter; 1-1.

33′ Schot van Zerrouki. Zerrouki probeert na een snel genomen vrije trap een afgeweken bal richting doel te schieten. De bal verdwijnt naast het doel.

27′ Kansen voor Feyenoord. Feyenoord probeert gevaarlijk te worden voor het doel van Van der Hart, maar weet slechts enkele succesvolle schoten in de handen van de doelman te krijgen.

24′ Wålemark staat buitenspel. Wellenreuther schat de bal verkeerd in, waarna de Zweed vanuit een lastige hoek het open doel in weet te glijden. De Zweed miste, maar deed dat ook vanwege buitenspel, aldus de grensrechter.

19′ Geel voor Wellenreuther (Feyenoord). De doelman krijgt een gele kaart wegens protesteren na het doelpunt.

18′ Doelpunt Heerenveen. Een losse bal in de Feyenoord-defensie leidt tot het eerste doelpunt van Frisia; 1-0.

15′ Buitenspel van Giménez.
De Mexicaan kopt tegen de lat, maar doet dat in buitenspelpositie.

8′ Doelpunt afgekeurd tegen Feyenoord. Minteh schiet de bal in eerste instantie op een tegenstander, waarna Geertruida kan koppen. Volgens de VAR doet hij dat in buitenspelpositie.

5′ Heerenveen begint abrupt aan de wedstrijd. De Friezen proberen Feyenoord in eigen veld in de val te lokken.

1′ afvoer. De bal gaat het Abe Lenstra stadion binnen!

• Slot links blessure Milambo: “Het is even afwachten, maar we denken dat we hem het weekend na de interlandbreak weer terug hebben.”

• Arne Slot vóór de wedstrijd: “Ik wil niet zeggen dat het stom is, maar in uitwedstrijden heb je spelers nodig die niet van verliezen houden.”

• Opbrengst. Middenvelder Thomas van den Belt keert voor het eerst sinds zijn blessure terug in de selectie voor het duel tegen Rotterdam.

• XI Feyenoord. Er zijn geen verrassingen uit Rotterdam. Ivanusec behoudt zijn plek op links en krijgt de voorkeur boven Paixão.

Een kleine verrassing uit Heerenveen. Nunnely start aan de linkerkant in de plaats van Sahroui. Het gaat om een ​​disciplinaire maatregel voor de Noorse linksbuiten, die eerder deze week te laat arriveerde.

• Scheidsrechters. De wedstrijd wordt geregisseerd door Dennis Higler. Vervangt Jochem Kamphuis. Higler wordt bijgestaan ​​door Mario Diks en Bas van Dongen vanaf de zijlijn met Kevin Puts als vierde official. Erwin Blank is de dienstdoende VAR. Hij wordt bijgestaan ​​door Frans Ozinga als VAR-assistent.

• Classificatie. Feyenoord heeft zes punten voorsprong op de directe concurrent om de tweede plaats; FC Twente. De Tukkers staan ​​om 20.00 uur tegenover PSV. Feyenoord kan dus goede zaken doen als ze winnen in Fryslân en FC Twente punten verspeelt in Eindhoven.

• Vorige vergadering. De eerste wedstrijd van dit seizoen leverde Feyenoord een vrij makkelijke drie punten op. In de eigen Kuip wonnen de Friezen met 6-1. Ivanusec scoorde tijdens deze wedstrijd zijn eerste doelpunt in Rotterdam.

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag? Wat denk jij dat het vandaag zal zijn? Laat het me weten in de reacties!