Huizen wint hoofdwedstrijd tegen Victoria, MOP wint nipt

De nummer twee, Huizen, heeft veel succes geboekt in de strijd om play-offtickets. De ploeg van coach Donald Drost won met 0-2 van Victoria. Ring Pass blijft ook goed werken. Dankzij twee doelpunten in de laatste tien minuten van de wedstrijd versloegen de Delftse vrouwen middenmoot HIC met 2-1. Hierdoor staat Ring Pass nu op de derde plaats.

De wedstrijd tussen Leonidas en onderste ploeg Klein Zwitserland eindigde in een 3-3 gelijkspel. Leonidas kwam op een 3-1-voorsprong, maar dankzij twee doelpunten van Isabel Durve en één van Maud de Kok bleef de schade voor KZ beperkt. Hierdoor blijven de Steenbokken laatste, maar hebben ze Leonidas en Laren nog steeds in het vizier. Het verschil blijft respectievelijk vier en drie punten.

Later vond in Rotterdam een ​​topper plaats: die van Victoria en Huizen. Kort voor het einde van het eerste kwart zette Noa van Leer Huizen op voorsprong. De aanvaller sloot af met haar backhand na een fraaie solo van Noor Knoop. Knoop zelf scoorde uiteindelijk de beslissende 0-2 door Victoria-doelman Amber Klijsen met een droge backhand in de lange hoek te slaan.

Noa van Leer maakt zich op voor de 0-1. Foto: Remco Mercey

Victoria-speler Veerle Lubbers en Huizen-aanvoerder Myrthe van Kesteren namen balbezit. Foto: Remco Mercey

MOP blijft koploper, dankzij een nipte 3-2 overwinning op Nijmegen. Om dit te bereiken moesten ze herstellen van een 1-2-achterstand. Doelpunten van topscorer Bo van Kempen, veteraan Tess Olde Loohuis en spits Lisa van Ierland zorgden ervoor dat MOP nog eens drie punten kon pakken. De voorsprong op de tweede Huizen bedraagt ​​daardoor vijf punten.