Suárez schiet een Inter Miami zonder Messi te hulp met opvallende invaller – Voetbal International

Luis Suarez heeft Inter Miami zaterdag geholpen bij het verslaan van DC United. De voormalig spits van FC Groningen en Ajax kwam in de tweede helft in het veld en scoorde twee doelpunten voor de bezoekers, die zonder Lionel Messi zaten.

Inter Miami-coach Gerardo Martino kon Messi vanwege fysieke ongemakken niet oproepen, die twee dagen geleden scoorde tegen Nashville SC in de CONCACAF Champions Cup (3-1-zege) en kort na rust stopte. Suárez, eveneens trefzeker tegen Nashville, begon zaterdag tegen DC United op de bank, net als Jordi Alba, maar beide oud-spelers van Barcelona maakten in de tweede helft hun opwachting.

Vanaf de bank keek Suárez toe hoe DC United in een klein kwartier op voorsprong kwam via Jared Stroud, op aangeven van voormalig Premier League-speler Mateusz Klich. De Ecuadoraan Leonardo Campana scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. Suárez scoorde zijn eerste doelpunt van de wedstrijd in de 72e minuut op aangeven van Campana. De Uruguayaan raakte de bal tien minuten na zijn intrede eenvoudigweg aan.

Het lijkt erop dat u één of meerdere social media scripts op VI.nl heeft uitgeschakeld. Dit is de reden waarom sociale berichten en liveblogs niet worden geüpload.

Wijzig hier uw instellingen.

Kort voor tijd scoorde ook Suárez de 1-3. Na een losse bal in het gebied probeerde de aanvaller doelman Alex Bono te slim af te zijn met een inzet richting de voorzet. Helaas schoot de Amerikaan de bal in eigen doel. Het doelpunt kwam op naam van Suárez. De 37-jarige aanvaller staat dus op zes doelpunten na zeven officiële wedstrijden met Inter Miami. DC United speelde het duel met tien man af na de rode kaart van Pedro Santos. Door de overwinning keert Inter Miami terug naar de top van de MLS Eastern Conference.