Fan gooit bier naar geblesseerde Kongolo – Voetbal International

Onaangename taferelen tijdens de Limburgse derby tussen MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade. Aan het einde van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd (0-3) werd het vijandig toen verschillende fans bier naar de geblesseerde Rodney Kongolo gooiden.

De wedstrijd tussen Roda en MVV verliep vlot tot in de 79e minuut, Roda-middenvelder Kongolo duelleerde met een MVV-speler op de achterlijn, waarna eerstgenoemde in botsing kwam met de reclameborden. Kongolo bleef daarna een tijdje aan de grond liggen en dat bleek voor meerdere MVV-fans pijn in het been te zijn.

Eerst gooide een man de inhoud van zijn bierglas op Kongolo, waarna Roda-doelman Calvin Raatsie hem verdedigde. Dit leidde er uiteindelijk toe dat verschillende fans aan de situatie deelnamen en het voorbeeld volgden van de ventilator die de lont aanstak.

Hoewel het even vijandig werd, stopte de wedstrijd niet. Scheidsrechter Pol van Boekel liet de wedstrijd na enkele minuten normaal doorgaan met een stand van 0-3 in het voordeel van Roda.

Roda benut de misstap van ADO optimaal
Ondanks de vijandigheid herinnert Roda zich een sportief gezien geslaagde middag. De club uit Kerkrade won de Limburgse derby met 0-3 door doelpunten van Arjan van der Heide (2x) en Vaclav Sejk. Omdat ADO Den Haag vrijdag met 3-1 verloor van Telstar stijgt Roda nu naar de tweede plaats in de KKD. Die classificatie zou hen aan het einde van het seizoen recht geven op promotie. FC Groningen volgt op de derde plaats met één punt verschil.