Roda JC promoveert na de overwinning in Maastricht weer naar de Eerste Klasse

Arjan van der Heide viert zijn doelpunt

Voetbal

Roda JC heeft de tweede plaats in de eerste divisie heroverd. De ploeg van Kerkrade won de Limburgse derby met 3-0 van MVV.

Roda begon goed aan de wedstrijd en maakte er snel 0-1 van met een vrije trap van Arjan van der Heide. In het restant van de eerste helft waren er kansen van beide kanten. Zo hadden Dailon Livramento en Bryan Smeets voor MVV kunnen scoren en waren Enrique Peña Zauner en Nils Röseler dicht bij een doelpunt voor Roda.

Roda JC kwam na rust ijzersterk uit de kleedkamer en Václav Sejk en Van der Heide voerden de score nog verder op met trefzekere schoten.

Schandaal

De wedstrijd eindigde ternauwernood zonder een onverwacht en begeleidend doelpunt. Roda-speler Rodney Kongolo werd tien minuten voor tijd in zijn eigen verdediging geduwd. Er volgden enkele kleine schermutselingen. Toen Roda-doelman Calvin Raatsie besloot Kongolo te bezoeken, serveerde een MVV-fan hem een ​​vol glas bier.

Raatsie reageerde boos en het gevecht brak uit, terwijl ook andere MVV-fans besloten met bekers te gooien. Een wetsuit voor Raatsie, waarna Pol van Boekel de wedstrijd enkele minuten stillegde.