RTV Maastricht – MVV komt tekort in derby tegen stal Roda JC

MVV verloor zondagmiddag vrijwel kansloos van rivaal Roda JC, die zonder fans naar Maastricht afreisde. De ploeg van Kerkrade hoefde niet eens hun best te doen om de 3-0 overwinning in Geusselt te behalen.

Na een kwartier was het stil in de Geusselt. Een vrije trap van Van der Heide gleed via de paal achter doelman Romain Matthys: 0-1. Tien minuten later scoorde spits Sejk de tweede. Deze keer kon Matthys stoppen.

Mooie MVV-kansen
Het dreigde een wedstrijd te worden zonder veel grote kansen voor MVV. Na ongeveer een half uur kon de eerste opgemerkt worden. Mart Remans vond Dailon Livramento voor doel, die de bal in de handen van Roda-doelman Raatsie volleerde. Een paar minuten later was de aanvaller de hoofdrolspeler in een megakans voor Bryan Smeets. Hij mikte vanaf de strafschopstip millimeters vanaf de verkeerde kant van de paal.

Relatie
MVV zorgde in de eerste helft voor opschudding, Roda was preciezer in zijn voetbal. De ploeg van Kerkrade kreeg voor rust nog mogelijkheden om op voorsprong te komen via Pena Zauner (twee geblokkeerde schoten) en Röseler (kopbal die op de lat terechtkwam), maar het mocht niet zo zijn.

Kans om op te raken
Na rust kon Roda snel afstand nemen van MVV. Van der Heide met een schot in het zijnet en kort daarna was een inzet op de vuisten van Matthys bijna beslissend. MVV kreeg weinig kansen, waarbij een vrije trap van Smeets, die Livramento naast schoof, de grootste kans was.

Beslissing
Roda heeft na een uur orde op zaken gesteld. Na zwak verdedigen kreeg Sejk een vrije trap: 0-2. Peña Zauner had de derde in zijn schoen. Matthys maakte een mooie foto vanaf het kruispunt. Het was uitstel van executie. Zes minuten na Roda’s tweede doelpunt kon Van der Heide alleen het strafschopgebied inlopen en een hoekschop nemen: 0-3.

In staking
Een wanhopig offensief waarin coach Maurice Verberne in één keer drie nieuwe spelers introduceerde, leverde niet veel flitsen op. Er ontstond een korte botsing nadat een toeschouwer de inhoud van een bierglas in het gezicht van Roda-doelman Raatsie gooide.