Vinicius en Valverde leiden Real Madrid naar de overwinning; het is eenvoudigweg geen mondiaal doel van Güler

Real Madrid is een stap dichter bij de landstitel. De echte Ze hadden het in de eerste helft lastig tegen Osasuna, maar wonnen uiteindelijk overtuigend met 2-4. De gefloten Vinícius Júnior scoorde twee doelpunten, terwijl ook Federico Valverde opviel met een hattrick aan assists. Arda Güler scoorde in blessuretijd bijna een fraai doelpunt. Zijn schot vanaf de middenlijn belandde op de lat. Real Madrid heeft momenteel tien en elf punten meer dan Girona en FC Barcelona, ​​al moeten beide Catalaanse clubs deze speelronde nog spelen. Osasuna staat op de tiende plaats.

Van de kant van Real Madrid was Jude Bellingham nog afwezig vanwege schorsing. Brahim Díaz was wederom de invaller voor de Engelsman. Vinícius Júnior en Rodrygo voltooiden de aanval. Centraal in de verdediging kreeg Aurélien Tchouaméni de voorkeur boven onder meer Nacho Fernández.

Real Madrid kende een droomstart in Pamplona. Vinícius pakte de bal eenvoudigweg af van Alejandro Catena, die een vrije weg richting doel had. Met een geplaatste roller in de tweede corner opende de Braziliaan de score: 0-1. Osasuna wist zich echter zeer snel te herstellen. Een hoekschop die Carvajal onbedoeld verlengde naar de tweede paal, waar Jorge Herrando de bal teruggaf aan Ante Budimir. De Kroaat schoot tussen de benen van Carvajal en scoorde zijn vijftiende competitiedoelpunt dit seizoen: 1-1.

Aan de andere kant had Vinícius er 1-2 van moeten maken. De behendige aanvaller werd diep gestuurd door Antonio Rüdiger, die zijn teamgenoot van dichtbij zag botsen met doelman Sergio Herrera. Kort nadat collega-doelman Andriy Lunin aan de overkant een knappe redding maakte, kwam Real Madrid alsnog op voorsprong. Valverde ving de bal goed op en gaf hem door aan Carvajal, die de bal met zijn buitenkant de bal in de bovenhoek stuurde: 1-2.

Osasuna speelde goed en had de gelijkspel kunnen pakken. José Manuel Arnáiz probeerde het met een laag schot in de verre hoek, maar Lunin kon nog net op tijd stoppen. Vinícius, voortdurend uitgejouwd door de aanwezige Osasuna-fans, kreeg een onnodige gele kaart vanwege commentaar op de uitslag en is daarom geschorst voor de volgende wedstrijd van Real Madrid.

Na een uur spelen deelde Brahim Díaz de volgende klap uit. Hij binnenkort De Marokkaans international profiteerde van een knappe kopbal van Rodrygo en rondde rustig af in de tweede corner: 1-3. Een fraaie pass van Rüdiger leidde tot het volgende doelpunt. De Duitser bereikte Valverde met rechts buiten. De Uruguayaan passeerde op Vinícius, die met een polsbeweging de 1-4 scoorde.

In de slotfase kreeg Real Madrid nog enkele kansen om verder weg te komen van Osasuna, maar onder meer Vinícius en Rodrygo hadden hun zinnen niet gezet. Osasuna scoorde in de extra tijd opnieuw. Iker Muñoz ving de bal knap op in de zestiende minuut van Real Madrid en schoot hard tussen de benen van Lunin: 2-4. Güler, die vijf minuten voor tijd in het veld kwam, stond op het punt een doelpunt van wereldklasse te scoren. De Turk schoot vanaf het middenveld op de lat, de rebound bleef niet voor niets voor Valverde.