Hattrick van Postema in de scoringszege op De Graafschap

Vrijdag 15 maart 2024 om 21:59 uur

FC Groningen won de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met 4-2. Romano Postema scoorde in het eerste kwartier van de wedstrijd twee doelpunten. Ralf Seuntjens scoorde vóór rust tweemaal voor De Graafschap. Na rust scoorde Luciano Valente voor FC en kreeg Postema in de verlenging zijn langverwachte hattrick: 4-2.

Toon voor vrede en rust. FC Groningen is uitstekend begonnen bij de Euroborg. De ploeg van coach Dick Lukkien kreeg na vijf minuten de eerste goede kans. Thom van Bergen schoot vanaf de rand van het gebied in de handen van doelman Thijs Jansen.

Topscorer Romano Postema scoorde een paar minuten later en 21.111 fans applaudisseerden in een bomvolle Euroborg. Luciano Valente hield goed overzicht en vond de aanvaller die koeltjes de 1-0 bepaalde. Postema kreeg een kwartier na rust zijn tweede kans op aangeven van Jorg Schreuders, maar vond dit keer de doelman. Marvin Peersman gaf in de 16e minuut een strakke bal van achteren aan de aanvaller. Dit keer was Postema weer rustig en scoorde 2-0. Aanvoerder Leandro Bacuna zocht na twintig minuten spelen naar de aanvaller om hem een ​​hattrick te bezorgen, maar de lage voorzet was te scherp en had onderschept kunnen worden.

Er leek niet veel te gebeuren voor de FC. Opnieuw stopte het team veel energie in de wedstrijd. Uit het niets deed rivaal De Graafschap halverwege de eerste helft iets met een kopbal van Ralf Seuntjens, 2-1. Door de tegenaanval namen de energieën wat af en tien minuten na de gelijkmaker kopte de aanvaller van De Graafschap na een hoekschop ook zijn tweede tegen de touwen, 2-2. FC Groningen nam in de slotfase voor rust weer het heft in handen. Johan Hove mikte net naast het doel.

FC Groningen kwam tien minuten in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Peersman speelde Valente. De middenvelder creëerde op slimme wijze ruimte in het strafschopgebied en schoot laag in de hoek, 3-2.

Een explosie van geluid en het doelpunt gaven het publiek in het stadion energie. Vecht samen voor punten. De 21.111 fans steunden het team als één geheel. Peersman kwam dicht bij een doelpunt na een kopbal uit een hoekschop, maar doelman Jansen stond goed gepositioneerd. Even later werd Van Bergen knap losgelaten door een bal achter het steunbeen van Valente. Postema reed voorop, maar de coördinatie tussen de twee aanvallers was simpelweg niet genoeg.

Bacuna onderschepte een kwartier voor tijd een bal in het midden van het veld en schoof met grote stappen op richting het rivaliserende gebied. Postema glipte slim weg en opnieuw probeerde de aanvoerder de topscorer van het team in te halen. Opnieuw stond er alleen de voet van een speler van De Graafschap in het midden.

Door de kleine marge op het scorebord volgde een spannende slotfase. Gesteund door de steun van de fans vocht het team elke meter. Het team speelde de vijf minuten extra tijd professioneel. De Graafschap zocht naar de gelijkmaker, maar na een snelle tegenaanval scoorde Postema op aangeven van Van Bergen zijn hattrick: 4-2. Een woedende Euroborg verwelkomde de zwaarbevochten triple met groot applaus.