De Graafschap – De Graafschap verliest van FC Groningen (4-2)

De Graafschap verliest van FC Groningen (4-2)

De Graafschap verloor vrijdag tijdens hun bezoek aan FC Groningen. Bij Euroborg leden ze een 4-2 nederlaag.

Weerstand

De eerste kans was voor Thom van Bergen, wiens schot knap werd gered door Thijs Jansen. Twee minuten later had de doelman geen reactie op een inzet van Romano Postema, die na een snelle aanval de bal kreeg van Luciano Valente. Anis Yadir, die zijn debuut maakte als starter in de competitie, leek op weg naar de 1-1, maar werd op tijd tegengehouden door de verdediging van FC Groningen. Postema zorgde in de vijftiende minuut voor de 2-0, maar zijn schot werd knap gered door Jansen. Kort daarna belandde een voorzet van Marvin Peersman precies tussen Xandro Schenk en Alexander Büttner en scoorde Postema zijn tweede doelpunt van de middag. Hij Superboeren daarna keerde hij terug naar het spel; Jeffry Fortes gaf een goede voorzet op Ralf Seuntjens, die op knappe wijze de gelijkmaker scoorde. Een stevige hoekschop in de 33e minuut zorgde voor de gelijke stand, toen Seuntjens binnenkopte (2-2). FC Groningen wilde met voorsprong de rust ingaan en was dankzij Johan Hove dicht bij de 3-2, maar zijn schot ging naast.

Twee doelpunten

De eerste tien minuten na de pauze verliepen vlekkeloos. FC Groningen verbrak de ban: Valente scoorde na een individuele actie en maakte de stand op 3-2. Jansen en Donny Warmerdam voorkwamen dat de thuisploeg verder uitbreidde, waarna Büttner met een krachtig schot probeerde te scoren. Doelman Hidde Jurjus ontving de bal direct en hoefde weinig moeite te doen om het schot te keren. Met drie eerstejaars in de ploeg probeerde De Graafschap het tij te keren. In de verlenging mocht Warmerdam, na een misverstand in Groningen, uithalen en vond Jurjus op zijn pad. Postema besliste het duel door in de slotseconden de stand op 4-2 te brengen, toen Groningen een tegenaanval knap afrondde.

FC Groningen-De Graafschap: 4-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Romano Postema (6.), 2-0 Romano Postema (16.), 2-1 Ralf Seuntjens (23.), 2-2 Ralf Seuntjens (33.). 3-2 Luciano Valente (56.), 4-2 Romano Postema (90+5.)

Scheidsrechter: Ostrom | Openbaar: 21.111

In de rij gaan staan FC Groningen: Jujus; Bacuna ©, Rente, Peersman, Määttä (46. Blokzijl); Schreuders, Duarte, Hove, Valente (78. Mendes); Van Bergen en Postema.

In de rij gaan staan de provincie: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (80. Schoppema); Brittijn (80. G. Büttner), Yadir (74. Mahi), Warmerdam; Colyn, Seuntjens (64. Flakus Bosilj) en Van Gilst (80. Hassan).

GRAMelektronische kaarten) FC Groningen: Postema (87.)

GRAMelektronische kaarten) de provincie: Fortes (61.), Schenk (66.), Colyn (86.)