Messi en Suárez combineren zoals altijd en brengen Inter Miami naar de kwartfinales

Jan Hoeksema

Laatste update:

In de nacht van woensdag op donderdag plaatste Inter Miami zich ten koste van Nashville SC voor de kwartfinales van de CONCACAF Champions Cup, de Noord- en Midden-Amerikaanse versie van de Champions League. Na de 2-2 uitslag in de heenwedstrijd was een 3-1 thuiszege ruim voldoende. Zowel Lionel Messi als Luis Suárez waren belangrijk met een doelpunt en een assist.

Uiteraard had het tweetal een startbaan in Miami en vormde het aanvallende duo. Collega-voormalig FC Barcelona-speler Sergio Busquets stond op het middenveld, terwijl Jordi Alba de meest linkse verdediger was in een vijfkoppige verdediging.

Vorige week, in de nacht van donderdag op vrijdag, bleven beide ploegen in evenwicht. Een doelpunt van Messi en een doelpunt en een assist van Suárez hielpen Miami op een 2-2 gelijkspel.

Ook in de return waren de twee vrienden belangrijk. Na acht minuten leidde een combinatie tussen de Argentijn en de Uruguayaan tot de 1-0. Suárez mocht dat doen.

In de drieëntwintigste minuut was Messi aan de beurt. De vlo Op aangeven van Diego Gómez kon hij uit een strafschop scoren en vond de verre hoek: 2-0.

Miami-coach Gerardo Martino geloofde het en haalde Messi na vijftig minuten van het veld. Een kwartier later bleek die keuze juist, toen de invaller van de legendarische aanvaller Robert Taylor een voorzet van Suárez binnenkopte: 3-0.

Nashville deed iets laat in de wedstrijd. Eerst werd het doelpunt van Hany Mukhtar afgekeurd, voordat Sam Surridge in blessuretijd de eindstand op 3-1 bepaalde.