zon in Dronten, hakken en zagen, #koud worstenbroodje

Van Maastricht tot Hattem en van Eemsmond tot Walcheren, afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. We kijken naar de sociale van de Vierde Klasse naar de Overgang. Een selectie Instagram-edelstenen uit de standaarduitrusting.

Jouw team volgende week in deze sectie? stuur ons er een DM.

Vorige week vroegen de Dash meiden zich af of het zo mooi weer zou zijn in Flevoland. En ja hoor, ook in Dronten scheen de zon! Het was een prachtige dag en beloofde een spannende wedstrijd te worden tegen koploper Flevoland. Dash lanceerde met al zijn moed en binnen twee minuten had hij al de voorsprong. Uiteindelijk ging niet de gehele buit naar Hoogezand. De punten werden gedeeld met Flevoland (2-2). Tot volgende week. Dan komt Sneek op bezoek.

We vervolgen onze samenvatting in de Vierde Klasse op IJburg. Met veel bloed, zweet en tranen in overvloed wonnen de Knights met 2-0 van leider Eemvallei in een herkansing van de Silver Cup-wedstrijd van vorig seizoen. De openingsfase bracht veel zaag- en zaagwerk met zich mee. Hoe dan ook beloofde IJburg op Instagram dat het beter zou worden. De volgende keer nemen ze de stompe stokken mee naar het veld. De Amsterdammers hadden het geluk dat de scheidsrechter kleurenblind was en hem geen rode kaart gaf na een dubieuze actie van Olivier, waardoor de lont even doorsloeg. Even daarvoor had hij, zo lezen we in het wedstrijdverslag, Auping’s Doelpunt van de Week gescoord door de bal hard en genadeloos met zijn backhand in het rechter midden te slaan. De overwinning werd uiteindelijk in het laatste kwart behaald met een techniek aangepast van Getafe. Er was goed nieuws te melden over de minister van Glas. Xander keerde terug van een langdurige blessure. Tijdens de eerste training van het seizoen had hij zijn enkel in een hoek van negentig graden geplaatst. Tenslotte was er lof voor doelman Yannick. Hij hield de nul, maar probeer de volgende keer niet ‘s ochtends af te zeggen.

Een smakelijke bereiding die klaar is om te barsten. Het was niet vanwege de goede bedoelingen van de Kikkerdames. Het teamuitje de dag voor de wedstrijd met lasergame en diner zorgde voor een goede teambinding. Helaas gaf hij geen punten tegen Spandersbosch. Ze verloren met 3-2. Er zat iets verdachts aan de derde treffer van Spandersbosch, en dus beslissend. Na een voorzet belandde de bal niet via een Spandersbosch-speler in het doel, maar via een Kikkers-stick. De scheidsrechter merkte het niet en keurde het doelpunt goed. Danik voorkwam in de laatste minuut een grote nederlaag door een strafschop van Spandersbosch te redden. De vrouw van de wedstrijd was Salina. Het juryrapport was vol lof. Hij scoorde niet alleen, maar hij liep ook goed en was erg jagend. Daar past maar één woord bij: strijder!!!

De mannen van Berlicum leken in Kaatsheuvel af te stevenen op een makkelijke overwinning op DES. Na doelpunten van Sjors en Philip ging Berlicum met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de pauze kwam DES ten tonele. Het werd 2-1 uit een wat twijfelachtige strafschop en Berlicum scoorde drie minuten voor tijd ook de gelijkmaker. Conclusie: een sportieve wedstrijd met veel kansen voor beide partijen en een eerlijke uitslag.

De Nova dames pakten de drie punten uit het mooie Heerlen. Hoppaaaaa wint!!!! 4-1 tegen Zoon. Er waren echter ook enkele negatieve aspecten, zo lezen we in de hashtags. #frituurnietaan en #koudworstenbroodje

De Baskos verloren met 1-0 van HCM, maar er was tevredenheid over de evolutie. Die vooruitgang, zo lezen we, is groot. Bij Basko geven ze niet op: we blijven vechten voor de punten. Bob werd daarna het middelpunt van de belangstelling. Als een echte lijnstopper hield hij een stevige HCM-sleep van de lijn. Klasse jongen!

De dames van Warande maken het onnodig spannend. Maar de ploeg toonde weerstand tegen Berkel-Rodenrijs. Van 2-3 achter in het derde kwart naar 4-3 voor in het laatste kwart. Omdat de punten bij Oosterhout bleven, liep de kopman van de Eerste Klasse B wederom iets voor op de concurrentie. Puk en Daantje werden bedankt voor hun komst en ook het publiek kreeg felicitaties. Ze waren fantastisch!

Het was genieten voor de heren van Zwolle. Kromhouters eruit. Altijd moeilijk. Maar van plankenkoorts was geen sprake. Zwolle creëerde de ene kans na de andere. Een doelpunt werd afgekeurd, Zwolle stond twee keer voor een open doel en raakte twee keer de lat. Er hing een doelpunt in de lucht, zoals ze zeggen. En de doelpunten kwamen, voor en na de pauze. Pieter Dahmen kreeg een eervolle vermelding. Op het Instagram-account lezen we dat hij zich zeer op zijn gemak voelt in de nationale ploeg en al veel aanvallers in verwarring heeft gebracht.

Door de 2-1 overwinning op Schiedam pakten de dames van Delta Venlo de eerste drie punten in een thuiswedstrijd. Met alle buit in de tas kon Super Sunday beginnen.

In de Overgangsklasse scoorden Naarden en GCHC niet. Een spektakel na een spannende wedstrijd waarin Naarden vond dat hij meer verdiende. Er werd goed hockey gespeeld en er werden veel kansen gecreëerd. Kortom genoeg startpunten om volgende week de drie punten te pakken.