ADO Den Haag zoekt naar driepunters na wederom puntverlies tegen Dordrecht!

ADO Den Haag verwelkomde FC Dordrecht, dat dit seizoen zo verrassend presteert, maandagmiddag in het Bingoalstadion. De Sheepheads staan ​​op de vierde plaats op de ranglijst, net achter de Haagse inwoners. De thuisploeg verloor na ruim een ​​half uur met 0 – 2 en knokte zich, zoals dit seizoen “gewoon” is, terug, maar bleef steken op een eindstand van 2 – 2.

Zwakke 1e helft

De thuisploeg maakte in de eerste 35 minuten een chaotische en zwakke indruk. Het spelen van de bal met de juiste kleur leidde meerdere keren tot chaotische situaties, waarvan de 0 – 2 van Mathis Suray een schoolvoorbeeld was (midden verdedigen rond de zestiende!). De bezoekers kwamen al in de vijftiende minuut op voorsprong dankzij Ilias Sebaoui. Vlak voor rust deed ADO iets als reactie. Uit een hoekschop kwam de bal in handen van Henk Veerman, die de bal doorgaf naar Alex Schalk, die de 1-2 scoorde. Kort daarvoor kreeg Veerman al de kans nadat Dordtse verdediger Ilias Bronkhorst hem plotseling de bal doorgaf, maar Volendammer wist niet hoe hij van dit geschenk moest profiteren. Naast de chaos in het voetbal zorgden ook de prestaties van doelman Nick Marsman voor ongemak in de Haagse defensie.

Wereldgoal Daryl van Mieghem

Daryl van Mieghem loodste de thuisploeg voorbij de bezoekers met een doelpunt van wereldklasse. De 34-jarige aanvaller kreeg de bal tien minuten na rust op de middenlijn van Veerman. Van Mieghem passeerde nog een paar meter totdat hij de Dordtse doelman Luca Plogmann te ver van zijn doel zag en van ruim veertig meter afstand schoot: 2 – 2.

Spannende laatste fase

Naarmate de wedstrijd vorderde, zocht de thuisploeg naar het winnende doelpunt. Een enkele keer kwamen de Haagse inwoners dichtbij, maar mede door pech en omdat hun doelstellingen niet zo duidelijk waren, slaagden zij daar niet in. Ook de bezoekers kregen diverse kansen, maar de Dordtse ploeg verzuimde op die momenten de trekker over te halen. Marman herstelde zich voor rust van zijn slechte prestatie en voorkwam met twee goede reddingen dat de ploeg van coach Kalezić verdere schade opliep.

Lachend derde

FC Groningen was de derde die moest lachen. Ten eerste door in de laatste seconde het winnende doelpunt te maken tegen Jong PSV en ten tweede door puntenverlies tegen ADO Den Haag, Dordrecht en De Graafschap. Directe promotie voor de noorderlingen ligt binnen handbereik, zeker omdat Groningen nog tegen zijn directe concurrenten speelt.

Nog acht finales

Aanstaande vrijdag reist ADO La Haag af naar Velsen-Zuid, waar Telstar wacht. Met rivalen als FC Groningen (thuis), Cambuur Leeuwarden en NAC Breda (uit) wordt het een uitdaging om directe promotie te realiseren.

Kenmerken

ADO Den Haag – FC Dordrecht: 2 – 2 (1 – 2)

Scoreverloop: min. 14 0 – 1 Sebaoui, min. 32 0 – 2 Suray, min. 41 1 – 2 Schalk, min. 54 2 – 2 tegen Mieghem

Gele kaarten : Derijck (ADO Den Haag), Tsoungui, Kluivert, Receveur (FC Dordrecht)

Scheidsrechter : Robin Hensgens

Openbaar : 6.564

ADO Programmering Den Haag : Marsman, Waem (82/Sellouki), Derijck, Che, Koudossou(87/Absalem), Vlak, Christensen (46/v.Wolfgang), Sürmeli(75/Esajas), Schalk, Veerman, v.Mieghem

Opstelling FC Dordrecht : Plogmann, Hilton, Tsoungui, Receveur, Mbayo(67/Osundina), Kriwak, Bronkhorst (46/Seydoux), Kluivert, Suray, ‘t Zand (67/Shein),Sebaoui

Redactie :Rob Blankenstein

Foto’s: Ashton Tokromo