ADO spaart een punt tegen Dordrecht dankzij het doelpunt van wereldklasse van Van Mieghem

Daryl van Mieghem viert zijn prachtige doelpunt

Voetbal

De confrontatie tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht in de top van de eerste divisie eindigde op 2-2. ADO, nummer drie op de ranglijst. Ze kwamen heel goed terug van een 0-2 achterstand tegen de vijfde plaats in het klassement.

Hoogtepunt van de avond was de gelijkmaker van Daryl van Mieghem, die scoorde met een uitstekend schot vanaf 45 meter.

De indeling in de eerste divisie.

De nummers één en twee, Willem II en Roda JC, komen pas later deze week in actie.

Dordrecht aan de leiding

Afgelopen vrijdag speelde ADO ook met 2-2 gelijk tegen rivaal Roda, waardoor koploper Willem II verder kon opschuiven. Aan het begin van de wedstrijd leek de achterstand van de Haagse ploeg in de top nog groter.

Een individuele actie van Illias Sebaoui op de linkervleugel duurde tot de zestiende en de Feyenoord-huurling scoorde met een verrassende pass die doelman Nick Marsman versloeg. Met de voorsprong hield Dordrecht de druk op de Haagse bevolking hoog.

Na een halfuur spelen stond het zelfs op 0-2 toen de verdediging onhandig was bij een inworp. Het daaropvolgende schot werd gered door Marsman, maar de doelman keek verbijsterd toe hoe Mathis Suray uit de rebound zijn tiende doelpunt van het seizoen scoorde.

• ProShots

Van Mieghem probeert het vanaf de middenlijn
  • ProShots

De bal valt op het juiste moment, niet te stoppen voor de doelman

ADO’s topscorer Henk Veerman (negentien goals) probeerde iets te forceren en leverde hier en daar een paar klappen uit. Voor rust bracht hij zijn ploeg weer in de wedstrijd met een intelligente assist van Alex Schalk uit een hoekschop: 1-2.

Werelddoelpunt uit de cirkel

In de tweede helft scoorde Van Mieghem op wonderbaarlijke wijze de gelijkmaker. Vanuit de middencirkel zag hij dat de doelman te ver van zijn doel stond en de aanvaller loste een perfect schot af dat over doelman Luca Plogmann heen in het doel ging.

Even later moest Marsman ADO redden van een schot van aanvaller René Kriwak aan de overkant.

Van Mieghem stond op en kwam dicht bij opnieuw een fraaie vrije trap. Die poging eindigde echter in de post.

Uiteindelijk wint Groningen

De veelbelovende ploeg van PSV had het tegen FC Groningen lastig zonder belangrijke pion Tygo Land. PSV-aanvaller Ricardo Pepi keek vanaf de tribune toe hoe zijn voormalige ploeg de Eindhovense jongeren domineerde.

Op het hoofdveld van Herdgang scoorde de Noor Johan Hove in de 20e minuut het eerste doelpunt van de bezoekers. Jong PSV kreeg in de eerste helft geen enkele doelpoging, maar na de pauze kwam Dantaye Gilbert in het veld en had slechts één minuut nodig om te scoren: 1 -1.

Groningen viert het doelpunt

Groningen wist echter weer op voorsprong te komen dankzij een eigen doelpunt van Mylian Jiménez.

Tegen alle verwachtingen in leek Jesper Uneken in de slotminuten van de wedstrijd een punt te sparen voor Jong PSV bij de 2-2 stand. In de laatste fase ging de overwinning naar Groningen dankzij een doelpunt van Marvin Peersman.

Met de 2-3 overwinning heeft Groningen zijn zinnen gezet op een terugkeer naar de Eredivisie. Ook de periodetitel ligt nog binnen ons bereik. FC Groningen speelt begin april een herstelwedstrijd tegen FC Emmen en kan bij winst het bronzen kampioensbord in ontvangst nemen.

De Graafschap faalt tegen Ajax

De Graafschap kon thuis tegen Jong Ajax geen vuist maken. Jaydon Banel wist de Amsterdammers in de tweede helft op een 0-1-voorsprong te brengen.

In de verlenging werd het dankzij Nassef Chourak 0-2.