Peersman leidt FC Groningen naar overwinning in Eindhoven

Maandag 11 maart 2024 om 21:53 uur

FC Groningen heeft maandagmiddag (11 maart) de competitiewedstrijd tegen Jong PSV in Eindhoven met 2-3 gewonnen. De ruststand op De Herdgang was 0-1. Johan Hove, Marvin Peersman en een eigen doelpunt van Jong PSV scoorden voor de ploeg van trainer Dick Lukkien. De Trots van het Noorden heeft nu 54 punten na 29 competitiewedstrijden in de Kookkampioen Divisie.

Omdat de wedstrijden in de competitie zo dicht bij elkaar liggen, prijst coach Dick Lukkien zich gelukkig met een sterke bank. Om iedereen tot het einde van het seizoen zo fris mogelijk te houden, moet de technische staf hier en daar het ‘spelmanagement’ op zich nemen. Daarom riep Lukkien Joey Pelupessy in zijn basiself in Eindhoven opnieuw op om het midden van het veld te bezetten. Laros Duarte was niet geschikt om een ​​rol te spelen in De Herdgang en bleef in Groningen.

Eerste helft
Met het maximaal toegestane aantal van 150 FC-supporters in het gastengedeelte achter één van de twee doelpunten in De Herdgang kende FC Groningen een moeizame start in het natte Eindhoven. De ploeg van Lukkien was echter vooral effectief in de twintig minuten en benutte de eerste echte kans van de wedstrijd. Johan Hove pakte de bal op twintig meter van het PSV-doel, gaf hem door aan Luciano Valente en de Noor hervond de bal op het juiste moment en schoof regelrecht naar de verre paal, 0-1.

Verder gebeurde er met de doelpunten in de eerste helft vrijwel niets bijzonders en ging FC Groningen met een minimale voorsprong de rust in.

Tweede helft
Zo stil als het voor rust was, begon de tweede helft explosief. Jong PSV schoot de bal vanaf de aftrap vanaf 18 meter achter Hidde Jurjus. FC Groningen kon dus weer beginnen. Na vijf minuten leek De Trots van het Noorden weer op gelijke hoogte te staan. Een dribbel en schot van Jorg Schreuders belandden wel binnen de paal, maar niet in het doel.

Na 65 minuten spelen kwam Groningen eindelijk op voorsprong. Dit keer onderschepte Valente de bal, de middenvelder pakte hem terug van Hove en toen Valente naast Thom van Bergen ging, schoot PSV’er Jiménez de bal in eigen doel, 1-2.

In de slotfase ontkwam FC Groningen niet aan het eigen doelpunt en kwam tot een 2-2 gelijkspel. Direct daarna leek de overwinning te komen, maar het lukte Schreuders en Hove uiteindelijk niet om de bal te bemachtigen. In de absolute slotfase van de verlenging leidde Marvin Peersman FC Groningen naar een 2-3 overwinning.

Speler van het jaar
Dit seizoen zullen fans opnieuw de Speler van het Jaar kiezen door in elke wedstrijd op de Koning van de Wedstrijd te stemmen. Breng via deze link je stem uit op jouw favoriet in Eindhoven: https://www.fcgroningen.nl/koning

thuiswedstrijd
FC Groningen speelt aanstaande vrijdag (15 maart) een thuiswedstrijd op speeldag 31 van de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap is vanaf 20.00 uur zijn rivaal bij Euroborg. Kaarten voor deze thuiswedstrijd bestelt u eenvoudig via https://tickets.fcgroningen.nl/