Het spectaculaire KKD-duel tussen FC Dordrecht en ADO blijft onbeslist

Coach Michele Santoni voerde in het Bingoal Stadion drie wijzigingen door ten opzichte van de 2-0-zege op Telstar van afgelopen vrijdag. Ilias Bronkhorst, Ruben Kluivert en René Kriwak vervangen Léo Seydoux, Jop van der Avert en Korede Osundina.

In het eerste kwartier kwam de eerste poging van Antef Tsoungui. De verdediger schoot ruim boven, maar zag enkele minuten later dat de stand alsnog 0-1 stond. Collega-huurling Ilias Sebaoui passeerde zijn tegenstander Justin Ché en schoot vanuit een moeilijke hoek.

Artikel gevonden

Interessant detail: vlak voor het eerste doelpunt lieten ADO-fans een spandoek zien met de tekst: ‘Object gevonden?’ en een megafoon die aan een koord hangt. De megafoon was van een Dordtse fan, maar werd hem afgepakt tijdens een gevecht na de vorige wedstrijd dit seizoen (2-2).

De gastheren, met voormalig Dordrechts Kürsad Sürmeli in de basis, waren aanvallend zeer slordig. Daardoor kon de bezoekende ploeg vrolijk verder aanvallen, maar het ontbrak hen aan wat geluk. Sebaoui en Shiloh ‘t Zand schoten op het been van Den Haag en Tsoungui mikte opnieuw.

Suray is tiende

Na ruim een ​​half uur was het een succes. ADO-doelman Nick Marsman kon de poging van Sebaoui niet goed verwerken en zag Suray profiteren met zijn tiende doelpunt van het seizoen: 0-2. Het resultaat was een geweldige sfeer in het bezoekersgedeelte en een fluitconcert vanaf de thuistribunes.

Hoewel ADO in de eerste helft weinig in te brengen had, viel de gelijkmaker vijf minuten voor rust. Een hoekschop van Daryl van Mieghem bleef in Haags balbezit en Alex Schalk profiteerde: 1-2.

ADO Schoonheid

Dat doelpunt gaf bemoediging aan de thuisclub, want ook FC Dordrecht leek na rust wat ontstemd. Dat vertrouwen kreeg al snel een nog grotere klap, toen Daryl van Mieghem op wonderbaarlijke wijze de stand op 2-2 bracht. De ervaren rechtsbuiten zag Dordt-doelman Luca Plogmann te ver van zijn doel, vlakbij de middencirkel, en liet de Duitser van grote afstand geen kans meer maken om te scoren.

Butt-knijpende inhoud begon steeds grotere proporties aan te nemen. Want een knappe vrije trap van Van Mieghem leek de voorzet te bereiken, maar belandde (gelukkig voor FC Dordrecht) op de buitenkant van de paal en in de opbouw leek het niet meer zo veilig.

Wie scoort de winnaar?

Aan de andere kant stond invaller Korede Osundina op het punt het doelpunt van Dordrecht te scoren, maar de Amerikaan werd bij zijn poging niet voldoende gehinderd. Marsman hoefde niet eens meer in te grijpen.

Richting het laatste fluitsignaal werden beide ploegen gevaarlijk, maar scoorden opnieuw niet. Door de overwinning van FC Groningen op Jong PSV staat FC Dordrecht op de vijfde plaats en zijn de kansen op directe promotie enigszins verkleind, maar de ploeg is nog volop in de race voor deelname aan de play-offs.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst (Seydoux/46), Kluivert, Tsoungui, Hilton; Ontvanger, ‘t Zand (Shein/66), Suray; Mbayo (Osundina/66), Kriwak, Sebaoui