Recordaantal deelnemers halve marathon Dordrecht

Winnaar Maarten van Zetten Fotocredit Brenda Andriese

Dordrecht, 10 maart 2024 – Bijna 1.100 lopers namen deel aan de halve marathon. Daarmee was deze 46e editie de drukste uit de geschiedenis. Bij de vrouwen ging het goud op de halve marathon naar Elsemieke de Vos. Ze finishte in een tijd van 01:31:50 en liet haar concurrenten achter zich. Bij de heren verlengde Maarten van Zetten zijn titel van vorig jaar op de halve marathon met een tijd van 01:07:45.

Het goede weer en de gunstige weersvoorspellingen van afgelopen week hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het hoge aantal inschrijvingen. De dag voor de wedstrijd hadden zich 66 lopers aangemeld om verder deel te nemen. Veel racers uit de regio namen ook deel aan het StardGRL-racecircuit.
Hoewel het op de kades aan de oever van het Wantij flink waaide, was de temperatuur goed. Dat bleek ook uit de tijd van halve marathonwinnaar Maarten van Zetten. Met zijn 01:07:45 was hij nog geen halve minuut verwijderd van het verbeteren van het parcoursrecord.

Fotocredit Brenda Andriese.

Mooie medaille voor de prestaties van kinderen.
Vóór alle afstanden mochten jongeren op de baan tegen elkaar strijden. Ruim 100 kinderen liepen een race van 400, 600 of 800 meter. De jongste deelnemers werden vergezeld door hun ouders en uiteindelijk wisten alle kinderen de finish te bereiken. Aan het einde wachtte hen een prachtige medaille, die ze met grote trots lieten zien.

5 en 10 kilometer
Naast de halve marathon werden er ook krachtige 5- en 10 kilometer-races verreden. Op de 5 kilometer ging de overwinning bij de vrouwen naar Augüsta van Hoogdalem. Deze trouwe deelnemer aan de proef wist met een tijd van 21:59 net onder de 22 minuten te blijven en eindigde daarmee op de eerste plaats. Bij de heren won Levi Terlouw en finishte in een tijd van 16:17. Leone de Voogd eindigde als eerste op de 10 kilometer met een tijd van 39:50. Bij de mannen ging de eerste plaats naar Yoram Polak met een tijd van 32:58.

Reanimatieondersteuning Drechtsteden
Dit jaar steunde de organisatie het goede doel Reanimatie Drechtsteden. Dankzij de donaties van de lopers kon de organisatie een cheque van 815 euro aan de stichting overhandigen. Reanimatie Drechtsteden biedt reanimatiecursussen aan en draagt ​​zo bij aan het terugdringen van het aantal slachtoffers van een hartstilstand.