Koedijk wint ruim, Alcmaria Victrix verliest van Limmen

ALKMAAR – Een week voor de 3B derby tussen Koedijk en Alcmaria Victrix presteerden beide ploegen verschillend. Koedijk won met ruime voorsprong bij het laaggeplaatste Zwanenburg, terwijl Alcmaria Victrix geen stand kon houden tegen nummer twee VV Limmen.

In Zwanenburg-Koedijk zette Kevin van London kort voor en kort na rust de toon voor de Koedijkers. Nog geen tien minuten na het tweede doelpunt van Van London was de wedstrijd al beslist toen ook Remco Reinhard en Luc Wagenaar het net vonden. Hierna wist Koedijk het tempo wat terug te dringen en wist de lokale bevolking de eer te redden: 1-4.

Alcmaria Victrix had het moreel nog wat opgevoerd na haar overwinning op Alliance ’22 een week eerder, maar rivale Limmen leek zondag simpelweg over meer kwaliteit te beschikken. Hoewel Alcmaria goed probeerde te spelen, verloren ze met 0-3 dankzij doelpunten van Duinmeijer, De Groot en De Boer.

Koedijk, die nu zevende staat, staat komende zondag op Sportcomplex De Weijdt tegenover Alcmaria Victrix.