RKDVC pakt met een overwinning de titel van het tijdperk

In de wedstrijd van afgelopen zondag stond er veel op het spel. Ze wonnen niet alleen de wedstrijd, maar wisten ook de tweede helft te winnen door de wedstrijd met een overwinning af te sluiten. RKDVC 1 – EVVC 1 2 – 1 (0-0)

Wat er op het spel stond, was vanaf het begin duidelijk. Zowel RKDVC als de bezoekende EVVC speelden de wedstrijd met hart en ziel. Er was een grote strijd, vooral in het midden van het veld. Het is trouwens een geweldige sportieve strijd. Hierdoor ontstond een zeer aantrekkelijke wedstrijd voor het grote publiek van circa 300 toeschouwers. Het aantal scoringskansen bleef echter zeer beperkt. De gasten van Vinkel drukten vooral in het eerste kwartier iets meer druk. Dit gaf hen hun grootste scoringskans in de zesde minuut. Een goed blok van een RKDVC-verdediger voorkwam echter een echt doelpuntgevaar. Na het eerste kwart raakte RKDVC meer betrokken bij het spel. Dit leverde hen ook enkele scoringskansen op. In de 18e minuut kon Simon van der Werff, na een snelle break op rechts, de bal vanaf de naamlijn netjes doorgeven aan Ingmar Voorhaar. De kopbal van Ingmar ging net naast het doel. In de 36e minuut zou RKDVC een tweede grote kans krijgen om het eerste doelpunt te scoren. Een goed uitgevoerde aanval zou voor het doel van Vinkel tot gevaarlijke situaties leiden. De laatste poging van Bas Verhoeven miste nipt de paal.

Bij rust was duidelijk dat de wedstrijd tussen Nieuwkuijk en DSC, de toenmalige belangrijkste titelconcurrent, op 3-0 stond. Als RKDVC zou winnen, waren ze nu verzekerd van de titel van het tijdperk. Dit vereiste echter nog steeds een verhoging van de druk op het doel van Vinkel. Onze gasten lieten dit echter niet gebeuren. Sterker nog, hij wilde de overwinning niet aan zich voorbij laten gaan. Opnieuw werd er volop gestreden in het midden van het veld, waarbij beide ploegen met meer nadruk dan in de eerste helft op zoek gingen naar het rivaliserende doelpunt. Dit zou in de 58e minuut tot het eerste doelpunt leiden, de goede oude Gerwin van den Boom mocht uit een vrije trap scoren voor EVVC. Zijn schot verdween perfect in de hoek van de eerste paal, 0-1. Hierna moest RKDVC nog harder op zoek naar het doel. Deze achtervolging zou in de 70e minuut tot een gelijkspel leiden, maar Sam Pietersen mocht de bal nu uit een vrije trap terugwinnen. Pim van Hulten projecteerde de bal ordentelijk en voorzichtig hoog met zijn hoofd, zodat deze in het doel viel, 1-1. Een paar minuten later kwam RKDVC heel dicht bij een voorsprong. Na een overtreding in het EVVC-strafgebied besloot de goede scheidsrechter, Jean Pierre Loontjens, tot straffen. Pim plaatste de bal voorzichtig in de rechterhoek binnen het doel, 2-1. Hierna begon EVVC meer druk uit te oefenen op het doelgebied van Drunen. RKDVC heeft hiervan meerdere malen kunnen profiteren door snelle uitbraken. Maar geen van beide teams zou opnieuw scoren.

Vermeldenswaard is dat Maurice Adegeest in de 87e minuut als invaller inviel.. Het was ruim een ​​jaar geleden dat Maurice zijn laatste minuten in het eerste elftal had kunnen spelen. Na enkele minuten kreeg Maurice al een scoringskans. Jammer dat het hem nog aan scherpte ontbrak voor doel, maar zijn bijdrage was meteen veelbelovend.

Na de wedstrijd was het duidelijk dat RKDVC kon gaan vieren. RKDVC 1 stelde in de tweede helft de overwinning veilig. Een prestatie die ook in de ochtend werd behaald door RKDVC 2. Zo is het gehele RKDVC-team verzekerd van een heerlijk dessert, na de wedstrijd met als doel promotie.

Line-up: Wessel van Esch, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Nick Pelle (Jasper Liefting 46e), Roy Lamers, Ingmar Voorhaar (Tycho van der Velden 63e), Thijs Lammers (Kyan Cordes 63e), Giel Brandts, Sam Pietersen (Maurice Adegeest 87ste), Simon van der Werff, Pim van Hulten.