Het Beentjes Judo Sport studenten B-team viel weer in de prijzen

ALKMAAR – Afgelopen zondag heeft het studententeam Beentjes Judo Sport B (-12 jaar) weer prijzen gewonnen op het Noord-Hollands kampioenschap.

Dit jaar won het team brons. Na winst in de groep tegen Amstelveen (8-6), Ukemi de Nieuw Vennep (8-6) en Top Judo Amsterdam (10-4) verloor BJS van Kenamju 2 (6-8). In de kruisfinale verloren ze van Kenamju 1. De finale ging tussen Kenamju 1 en Kenamju 2!

Aan het einde van het seizoen streeft het team ernaar het resultaat van vorig jaar te evenaren. Vervolgens werd het team (met enkele gewichtsklassen minder dan zondag) uitgeroepen tot kampioen en plaatste zich voor het Nationaal Kampioenschap.

Onze dank aan coaches Xander van der Zwet en Machiel Jansen. Twee ‘oude judoka’s’ die lang geleden ook in het B-leerlingenteam van ‘juf’ Eveline zaten.

Bijzonder was dat ze dit keer als coaches op de rand van de mat zaten!

Het team bestond uit: Luuk Jansen, Susanne de Jongh, Mink de Graaf, Lucius Kruse, Vin Langenberg, Jef Wijker, Vyan Roselaar, Max Zonneveld en Yixiang Zheng.

Thijmen Tros werd in de ochtend uitgeroepen tot kampioen van Noord-Holland -42 kg onder leerlingen A (-10 jaar)

Het was zonder twijfel een bijzondere prestatie omdat hij na een lange afwezigheid de draad van het judo weer oppakte en meteen een goed resultaat behaalde. Mathijs Taljaard won brons. Helaas bleven 4 judoka’s van Beentjes Judo Sport buiten beschouwing. Ze verloren hun 4 wedstrijden om brons. Volgend jaar zullen ze opnieuw wraak nemen.