Huizen verliest, MOP verliest ook punten

Groningen deed uitstekende zaken in de dertiende ronde van de vrouwenpromotie. Op bezoek bij Huizen, een play-offkandidaat, won de ploeg die de negende plaats bezette en nu een plaats gestegen is met 2-3. Huizen blijft door de nederlaag derde, maar voelt de hete adem van zijn achtervolgers in zijn nek.

Ook de MOP-leider leed puntenverlies. De vrouwen van Vught kwamen zelfs met 2-0 achter op gepromoveerd Leiden. Dankzij twee doelpunten in het laatste kwart van strafcornerspecialisten Bo van Kempen en de onlangs uit Amerika teruggekeerde Pieke van de Pas hield MOP de schade beperkt.

Aan het einde van de kwalificatie behaalde Leonidas een nuttige overwinning op Laren. Thuis werd het 2-1. Roos Lelieveldt scoorde twee minuten voor tijd het winnende doelpunt uit een strafschop. Leonidas bevindt zich als nummer tien nog in de gevarenzone, maar passeert Laren.

Simpel gezegd: Klein Zwitserland verloor van Ring Pass. De Zuid-Hollandse derby bleef tot kort na rust gelijk (2-2), maar daarna namen de Delftenaren het initiatief. Dankzij doelpunten van Kirsten Pool, Lise Bom (twee keer) en Maaike de Vries behaalde de promovendus een indrukwekkende 2-6 overwinning. KZ blijft daardoor laatste, drie punten achter op de elfde plaats Laren.