Invaller Mbappé kan de bittere slip van PSG niet vermijden

In de Franse Ligue 1 leed koploper Paris Saint-Germain zondagmiddag een bittere nederlaag in een trap. De titelverdediger bleef op eigen terrein steken in een 2-2 gelijkspel tegen Stade Reims. In de Nederlandse Eredivisie wist AZ Alkmaar Ajax onder druk te zetten.

Liga 1

PSG mikt dit seizoen opnieuw op de Franse titel. Maar zondag gingen voor de negende keer in 25 dagen punten verloren. Tegen Stade Reims stonden de Parijzenaars al na enkele minuten op achterstand. De thuisploeg kwam echter snel weer op voorsprong met een eigen doelpunt en een doelpunt van Ramos.

Vlak voor rust maakte Diakité er echter 2-2 van. En dat bleek meteen het eindresultaat. Bij PSG moest ster Mbappé opnieuw op de bank beginnen. Hij kwam na de pauze in het veld, maar kon puntenverlies niet vermijden. Ondanks deze slip blijven de Parijzenaars comfortabel aan de leiding.

Ajax wordt dit seizoen zeker geen kampioen, maar de Amsterdammers willen wel de felbegeerde vierde plaats veroveren. Daarvoor zullen ze genoegen moeten nemen met AZ. En de Alkmaarse ploeg maakte zondagmiddag geen fouten. Excelsior won met een ruime score van 4-0. Ook tegen Fortuna Sittard moet Ajax optimaal profiteren.