O21 Divisie 2A: ADO Den Haag U21 verliest eerste plaats na gelijkspel tegen FC Dordrecht

Door voor de tweede keer op rij niet te winnen verloor ADO Den Haag O21 de koppositie. Zaterdag kwam de ploeg van coach Ervin Lee bij FC Dordrecht, onder leiding van Rick Hoogendorp, niet verder dan 2-2. Vorige week eindigde het thuis met 0-0 tegen Willem II. NAC, dat met 0-2 won van SC Heerenveen, behaalde de eerste plaats in Divisie 2a.

Tekst: Frans Leermakers | Foto’s: Rick van Zon

FC Dordrecht was niet het eindresultaat, maar het maakte het ADO Den Haag wel enorm lastig. Vooral in de eerste helft drongen de jonge spelers van Dordrecht diep door in de Haagse verdediging, die er alles aan moest doen om doelpunten te voorkomen. ADO Den Haag had aanvankelijk geen controle over de snelle tegenaanvallen van de gepassioneerde thuisploeg, die ook met vleugelspel veel ruimte creëerde. Hoewel de bezoekers vrijwel op rechts begonnen, opende Issac Dijkhuizen in de achtste minuut de score: 0-1. Voor FC Dordrecht bleek het eerste doelpunt het signaal om met nog meer snelheid en verdubbeld momentum de stand gelijk te maken. Dat lukte al in de twintigste minuut, nadat doelman Mohammed Azmi de bal van richting veranderde na een felle actie van Adrian Segecic. De rebound van de bal viel in handen van Joey de Bie, die er zonder problemen de 1-1 van maakte.

In de zesentwintigste minuut kwam ADO Den Haag opnieuw op voorsprong dankzij Rafael Struick. De Indonesische international pakte de rebound nadat Dordtse doelman Tijn Balussen een doelpoging redde na een combinatie tussen Enoch George en Issac Dijkhuizen. Aan de andere kant was ADO Den Haag hun dappere doelman Azmi dankbaar dat de thuisclub geen royale voorsprong had genomen toen er kansen ontstonden voor Segecic en Stan Wassenaar.

Na rust kwam FC Dordrecht snel op voorsprong dankzij De Bie: 2-2. Pas daarna wist het fysiek sterkere ADO Den Haag de thuisploeg grotendeels onder controle te houden en wat creatiever aan de slag te gaan. Zo zorgde Enoch George met een kopbal voor een groot gevaar voor het Dordtse doel na een vrije trap van Finn de Bruin. Doelman Bal Tussen wist de kopbal van Haag behendig van richting te veranderen. Jaydavon Haas (verving George in de 66e minuut) maakte er 2-3 van, maar dit keer bleef Bal Tussen staan. De Dordtse doelman had echter geluk toen Elijah Velland een inzet op de paal zag belanden. De laatste kans om te scoren ging eveneens naar ADO Den Haag. Na een vrije trap van De Bruin schoot Kay van Houwelingen naast het doel.

Aanstaande zaterdag vervolgt ADO Den Haag O21 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse O21. Om 15.00 uur rolt de bal bij de aftrap.