Een struikelgoal en een goed uitgevoerde schuiver bezorgen FC Dordrecht de zege op Telstar

Coach Michele Santoni had veel om uit te kiezen, maar koos uiteindelijk voor precies dezelfde basiself als de week ervoor tegen MVV (1-3 overwinning in een wedstrijd geschorst op vrijdag en gespeeld op maandag). Vrijwel de hele ploeg was fit, alleen middenvelder Jari Schuurman ontbrak vanwege een tegenslag in zijn herstel na een liesblessure.

In een voor Dordtse begrippen vol stadion, met 3.300 toeschouwers, begon de thuisclub sterk aan de wedstrijd. In de slotronde ging het nog niet helemaal goed: Telstar-doelman Ronald Koeman stond tweemaal Ilias Sebaoui in de weg en even later kon de doelman eenvoudig een poging van rechtsback Léo Seydoux, de voorkeur van Ilias Bronkhorst, afweren.

Mbayo’s eerste

Koeman had echter geen reactie op de volgende gevaarlijke situatie. Middenvelder Shiloh ‘t Zand stuurde Dylan Mbayo weg en de Belg, die sinds zijn komst tijdens de winterstop weinig presteerde, maakte er met een effectieve trip 1-0 van. De rechtsbuiten scoorde zijn eerste doelpunt voor FC Dordrecht.

Telstar, met ex-Sheepheads Devon Koswal en Danzell Gravenbergh in de basis, had weinig in te brengen. De enige kans die hij kreeg was te danken aan Dordt-doelman Luca Plogmann, die de bal naar de voeten van Christos Giousis schoof. De fout leidde niet tot een gelijkspel.

FC Dordrecht wil meer

Aan de andere kant was er nog meer te beleven. Sebaoui raakte opnieuw de voet van Koeman, spits Korede Osundina schoot over en Mathis Suray schoot vlak voor rust naast.

In de tweede helft had FC Dordrecht wat last en had doelman Joey Houweling, die Koeman had vervangen, lange tijd weinig te doen. De bezoekers uit Velsen-Zuid raakten meer betrokken bij het spel en kregen ook enkele kansen. Zo ging het schot van Youssef El Katchati hoog en kopte Cain Seedorf recht in de handen van Plogmann.

Belangrijke vervangers

Ook het eindoffensief van de Noord-Hollanders liet meer ruimte in de laatste linie. Deze werd vijf minuten voor tijd genadeloos afgestraft door twee Dordtse wisselspelers: René Kriwak serveerde voor Rocco Robert Shein, die de bevrijdende 2-0 scoorde.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (Bronkhorst/87), Tsoungui, Van der Avert, Hilton, Receveur (Shein/74), ‘t Zand, Suray (Van Vianen/87); Mbayo (Kluivert/74), Osundina (Kriwak/62), Sebaoui