Deza Kozijnen Cup: Sayers schiet MEUBELZORG langs Gofilex

FC Alkmaar blijft de eerste achtervolger na een makkelijke overwinning op Esdégé-Reigersdaal. In de zeventiende minuut zette Amar Koning FC Alkmaar voor de tweede keer op voorsprong, waarna de nummer twee van het klassement geleidelijk opliep naar 5-1. Bart Veldhuisen verkleinde het verschil iets met zijn tweede doelpunt, maar de eindstand ging naar Yassine Ben Mo: 6-2.

Na een nipte overwinning op Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken pakte L’Arcade de derde plaats over van Gofilex, die op zijn beurt verloor van MEUBELZORG. Robin Bleeker en Dylan van Bekkum Marks hielpen Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken aan een vroege 2-0 voorsprong, maar die verdween net zo snel als sneeuw voor de zon. Merijn Molenaar en Ruud Vonk kregen L’Arcade weer in de wedstrijd en een kwartier voor tijd kwam de ploeg dankzij Daan de Waal voor het eerst op voorsprong. Molenaar leek daarna de wedstrijd te beslissen met zijn tweede van de avond, maar Katsma/Van Vilsteren Schilderwerken gaven niet op en herwonnen de voorsprong na een doelpunt van Dorian Bakker. In het restant van de wedstrijd hield L’Arcade echter stand en pakte de drie belangrijke punten.

Gofilex moest MEUBELZORG vrijwel de hele wedstrijd achtervolgen, wat de ploeg uiteindelijk duur kwam te staan. Een kwartier voor tijd verkleinde Lucchino Veldhuizen de achterstand voor de tweede keer naar één, maar Sydney Sayers zorgde ervoor dat MEUBELZORG de wedstrijd onder controle had. Met twee doelpunten vergrootte hij de voorsprong naar een beslissende 2-5. In de laatste tien minuten kwam Gofilex nog iets dichterbij, maar uiteindelijk konden ze de 4-7 nederlaag niet meer voorkomen. Sayers had met vier doelpunten een belangrijke rol in de overwinning.

ZVV De Draai / D&B The Facility Group won na vier wedstrijden zonder winst eindelijk weer en dat deden ze ook tegen FC Broederschap. In de achttiende minuut kwam De Draai op een 0-1 achterstand na een doelpunt van Abderrahman El Abdellaoui en pas acht minuten voor tijd kwamen ze dichterbij dankzij Jos Morsch. ZVV De Draai kwam voor het eerst snel op voorsprong na een doelpunt van Rick Zaaiman en in de slotfase kwam de ploeg dankzij doelpunten van Imilio Marengo en Falco Hoekstra nog verder op voorsprong: 4-1.

Exprss Koeriersdiensten herstelden zich snel van een vroege achterstand en behaalden uiteindelijk een comfortabele overwinning op Bouwbedrijf Bert Groot. Na drie minuten stond het al 0-2 voor Bouwbedrijf Bert Groot, die een droomstart kende dankzij doelpunten van Daniel Dol en Mark Wezepoel. Lang konden ze echter niet van dit voordeel genieten, want in de twaalfde minuut was de stand weer gelijk na twee doelpunten van Maxim Lerchbaumer. Hierna bleef Exprss Koeriersdiensten opschuiven en nam na zes doelpunten op rij een 6-2 voorsprong. Wezepoel verkleinde de voorsprong naar drie, maar na doelpunten van opnieuw Lerchbaumer en Kick Hoogewerf was de eindstand 8-3.