Overwinning 19-1, tijd om te dansen en #dondedidyousleep

Van Maastricht tot Hattem en van Ares tot Leonidas, er werd afgelopen weekend weer volop gehockeyd. We kijken naar de sociale van de Vierde Klasse naar de Overgang. Een selectie Instagram-edelstenen uit de standaarduitrusting.

Jouw team volgende week in deze sectie? stuur ons er een DM.

De bal rolt weer. Dat betekent nog eens een terugblik op het weekend. Deze keer beginnen we met de dames van Dash. Met andere zonneschijn en andere temperaturen dan in de middag tijdens de training stond de vierdeklasser op eigen veld tegenover het Westerkwartier. Met twee top ‘aannemers’ spelers, doordat twee van onze spelers op de bank van het zonnetje zaten te genieten, werden drie punten behaald. Dash kwam twee keer op achterstand, maar bij rust stond de ploeg met 4-2 voor. Na rust werd die voorsprong uitgebreid naar een 7-3 overwinning. Volgende week speelt Dash in Flevoland. Dash vraagt ​​zich af of het aan die kant van Nederland ook mooi weer is.

De heren van Salland hadden een lange autorit voor de boeg om Eelde te bereiken. 101 kilometer enkele reis en dezelfde afstand terug. Ondanks een 1-0 voorsprong verloren ze met 4-2. Na afloop stonden de Sallanders twee minuten lang stil bij de nederlaag. Het werd duidelijk dat dit eigenlijk een oneerlijke strijd was. Salland had geen wisselspelers en Eelde had “zo’n twaalf man op de bank”, horen we in de analyse.

Als coach wil hij graag dat zijn ploeg net als de Westlandse mannen, die in de Derde Divisie spelen, uit de winterstop komen. Goed beginnen was een understatement. Catwijck werd met maar liefst 19-1 verslagen. Auke van de Beek scoorde een dubbele hattrick. Daarmee komt het totaal dit seizoen op 27. Super knap van Van de Beek, die tweeënhalf jaar geleden een zware knieblessure opliep en twintig maanden aan zijn herstel werkte.

Een interessante hashtag voor ‘Winnaaarsfotoo!!!’ van de dames van Om Murder. Een beetje verborgen tussen de andere hashtags vinden we het volgende: #wherehaveyouslept. Het antwoord weten we niet, maar het stond een goede voorbereiding blijkbaar niet in de weg, want Ombloed boekte een 2-0 overwinning op Spijkenisse.

Hockeytijd scoorde een negen, de dames van Hopbel scoorden slechts één punt. De stand was 2-2 tegen Drunen. Het was een spannende wedstrijd met veel heen en weer. Hopbel haalde zijn niveau niet, maar daarna nam de tweedeklasser genoegen met één punt. Overigens ontving Meike zijn welverdiende beloning met de nieuwe WOTM-bril. Hij scoorde een doelpunt en dat was er één voor het hele veld. stal speler, aldus het juryrapport.

In de Tweede Divisie gaan we op internationale tournee. Het Instagram-account van de heren Hattem is in het Engels. Na een 0-3 achterstand bij rust vocht Hattem in de tweede helft hard door en kwam dicht bij een punt. De wedstrijd tegen Gron.Studs werd met 4-3 verloren. Maar geef het op en probeer het volgende week opnieuw tegen Deventer.

Na een goede voorbereiding waren de heer en mevrouw van Beuningen klaar voor de tweede seizoenshelft. En hoe? Ze wonnen de eerste wedstrijd na de winterstop tegen QZ met 7-0. Na rust wist Beuningen de hoge druk van de tegenstander te overwinnen. Dat resulteerde uiteindelijk in vijf treffers. Beuningen heeft een zeer drukke week voor de boeg. Oss is vrijdagavond de tegenstander in de Silver Cup en zondag vindt de competitiewedstrijd tegen Apeliotes plaats.

Pech voor de Alliance dames. Uit de wedstrijd tegen Westland bleek dat er voor hard werken geen punten worden toegekend. Veel kansen, maar de bal ging er niet in. Een doelpunt werd per abuis afgekeurd en Westland moest vijf minuten voor tijd de 2-1-stand tegen zich incasseren. Maar het Bondgenootschap laat zich niet afschrikken, want het steekt de kop weer op. Volgende week staat er een superzondag op de planning.

Na de 3-1 overwinning op Ede hadden de Schiedamse dames tijd om te dansen. Uit de hashtags begrepen we dat er een #TD was in Schiedam. Geniet van de overwinning want komend weekend is er een wereldreis naar Venlo.

We sluiten het hoofdstuk van deze week kort en eenvoudig af. Na de nederlaag van Naarden tegen Roomburg (4-3) was de reactie op het Instagram-account duidelijk: “We hebben hard gevochten maar helaas zonder resultaat.”