MVV kan de achterstand tegen FC Dordrecht in de rust niet goedmaken…

Romain Matthys maakt een fout bij de 0-2.© Bas Quaedvlieg

Maastricht

MVV kon zich in het restant van de wedstrijd, die vrijdag werd gestaakt, niet meer herstellen van de achterstand tegen FC Dordrecht. De wedstrijd eindigde maandagmiddag in 1-3.

De wedstrijd eindigde maandag nadat deze afgelopen vrijdag werd gestaakt. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd viel een fan van de tribune, waarna medische hulp werd ingeroepen en de scheidsrechter de wedstrijd stopte. De wedstrijd zou na ruim een ​​half uur worden hervat, maar omdat een groep MVV-supporters dreigde het veld te betreden als deze werd hervat, legde de scheidsrechter de wedstrijd definitief stil. Volgens de laatste berichten gaat het goed met de gevallen supporter.

zonder publiek

Daarom werd de wedstrijd maandagmiddag gespeeld, zonder publiek op de tribunes. Zes minuten reguliere speeltijd plus vier minuten blessuretijd stonden nog op het menu. MVV kreeg een mooie kans; Twee minuten na blessuretijd schoot Tunahan Tasci op doel, maar doelman Luca Plogmann redde. Verder kwamen de Maastrichtenaren niet in de buurt van het rivaliserende doel en bleef de stand 1-3.

Romain Matthys

Die vertraging was vrijdag al ontstaan. Daarna kwam MVV al snel op een 0-2 achterstand te staan. In vier minuten scoorde Mathis Suray de 0-1 en na acht minuten verdween de bal via MVV-doelman Romain Matthys in eigen doel. Dit maakte geen einde aan de ellende van MVV. Vlak voor rust legde Matthys de bal rechtstreeks in de voeten van Illias Sebaoui, die vervolgens kon afwerken.

MVV ging met een 0-3 achterstand de rust in, maar zag er na rust iets beter uit. Na een uur spelen keerde MVV de gunst terug. Dailon Livramento benaderde doelman Luca Plogmann alleen en scoorde feilloos.

Daarna werd de wedstrijd twee keer stilgelegd. De eerste keer vanwege ongeregeldheden op de tribunes, de tweede keer nadat de ventilator viel.