Overwinning voor RVC33 – Rebonieuws.nl

Bij de Comeback gaan de gedachten ongetwijfeld terug naar 8 maart 2017, toen Barça, in een schijnbaar onmogelijke opgave, PSG uitschakelde uit de Champions League. Vandaag vond opnieuw een Comeback plaats op sportpark Kikkerpolder II in Leiden, waar RVC’33 na een ongekende eerste helft in de tweede helft een fantastische prestatie neerzette en de overwinning pakte.

Er zijn van die games waarbij je denkt: “Ze weten waar het over gaat, dus je hoeft niet veel te zeggen, want het wordt geweldig!!!” Vandaag was niet zo’n wedstrijd. Sterker nog, bij de warming-up was het nodig om op het ritme van de bal te letten, goede oplossingen te kiezen en energie te leveren. En dat werd ons helaas aan het begin van de wedstrijd ontnomen. In de eerste fase ontwikkelde Lugdunum een ​​dominantie op het veld, die meer te wijten was aan bijna collectieve tekortkomingen. Pas in de 16e minuut werd het eerste gevaar van de Reeuwijkse ploeg zichtbaar na een goede actie van Jona, die de moed lijkt te hebben hervonden om in actie te komen. Beide ploegen durfden niet alles te geven, omdat beiden zich bewust waren van het belang van deze wedstrijd waarin Lugdunum mee wil doen en RVC’33 de afstand tot Lugdunum wil vergroten. De zwakte werd in de 30e minuut zichtbaar met het doelpunt van Lugdunum. Overmatige dekking leidde tot een voorzet naar een vrije aanvaller, die de bal tegen de touwen duwde. Dit kwam het toch al slechte spel van RVC helemaal niet ten goede. Als zich kansen voordeden, werden deze jammerlijk gemist.

Tot overmaat van ramp stond het na een soortgelijke actie in de 38e minuut al 2-0, maar nu werd het omgezet in een eigen doelpunt. Een andere grote kans kwam in de 44e minuut, toen Luuk van Leeuwen goed ingreep en de tegenaanval inzette, waar het eindresultaat was: opnieuw een gemiste kans. Ook de rebound resulteerde in een teleurstellend schot.
Bij rust keerden we terug naar de verrassend zwakke eerste helft, waar maximaal 4 passes werden gegeven. Twee spelers werden opgeofferd om meer momentum te krijgen. Dit was niet aan dovemansoren gericht, want vanaf de 46e minuut stormde hij richting het doel van Lugdunum. De aanvallende transformatie zorgde voor een grote dominantie, maar de doelpunten waren niet duidelijk genoeg. En we moesten nog steeds voorzichtig zijn met de tegenaanvallen van Lugdunum, die met behendige vleugelspelers en een bewonderenswaardige middenvelder voor gevaar konden blijven zorgen. In de 65e minuut leverde Ton Vergeer een schitterende diagonale pass af op Niels van der Meer, die richting doel kopte en de gelijkmaker scoorde. Een hoekschop in de 72e minuut zorgde zelfs voor de voorsprong, want Niels wist bij de eerste paal te scoren.

RVC was van mening dat er met deze ervaring meer kon worden bereikt en bleef het derde doel nastreven. Geholpen door Lugdunum, die door alles steeds geïrriteerder raakte. Met de stand op 3-2 in de 76e minuut reageerde Jona goed en snel op een inworp en versloeg zijn man aan de buitenkant. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Mark Sluijs, die na een dramatisch begin revanche nam. In de slotfase werd het rustig gespeeld en hadden de punten naar Reeuwijk kunnen gaan. Punten die tijdens de rust niet verwacht werden. Maar de wederopstanding is zelf gecreëerd en laat de punten veel lekkerder smaken. Punten en vertrouwen dat we zeker kunnen profiteren van de wedstrijd van volgende week. Want volgende week komt DIT naar Kaagjesland. Dit is een van de games waar de meeste spelers iets meer naar uitkijken. Maar zeker ook door veel fans van beide clubs. Houd de site in de gaten, want er worden al acties ondernomen om een ​​leuk middagprogramma samen te stellen.