Voormalig Premier League-spelers leiden Leipzig naar overwinning, Dortmund verliest ondanks doelpunt Malen

Lutsharel Geertruida viert zijn doelpunt met zijn teamgenoten

Amerikaans voetbal

RB Leipzig blijft na acht competitiewedstrijden ongeslagen in de Bundesliga. De ploeg van coach Marco Rose versloeg nummer drie SC Freiburg met 3-1 en nam daarmee de leiding over van Bayern München, dat in ieder geval een dag een wedstrijd minder speelde.

Oud-Feyenoord-speler Lutsharel Geertruida maakte in de tweede helft de 2-1 voor Leipzig, waardoor Freiburg een kwartier in de wedstrijd op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van oud-PSV’er Ritsu Doan. Ook voormalig Premier League-speler Loïs Openda scoorde voor Leipzig.

Ongeslagen

Bayern staat drie punten achter, maar staat zondag tegenover VfL Bochum. Bayern, dat een beter doelsaldo heeft dan Leipzig, is de enige andere club die dit seizoen geen competitieduel heeft verloren. Bayern en Leipzig speelden tweemaal gelijk en wonnen de rest van de wedstrijden.

Bundesliga kwalificatie zaterdag 26 oktober

Leipzig, dat het de komende weken zonder de geblesseerde Xavi Simons moet doen, kwam al na een kwartier op achterstand. Doan ontsnapte aan de aandacht van verdediger Benjamin Henrichs en kon van dichtbij het eerste doelpunt binnenkoppen.

Na rust bracht Leipzig snel orde op zaken. Twee minuten na rust scoorde Willi Orbán de gelijkmaker, waarna Geertruida volkomen vrijuit een lage voorzet binnen schoot en de stand op 2-1 bracht. Twaalf minuten voor tijd scoorde Openda (ex-Vitesse) de 3-1.

Dortmund verliest

Borussia Dortmund verloor met 2-1 van FC Augsburg, vijftiende in het klassement. De ploeg van coach Nuri Sahin kent een teleurstellende seizoensstart en heeft na acht wedstrijden al tien nederlagen geleden.

De spelers van Dortmund bedanken de fans die met hen meereisden

De nederlaag betekent een nieuwe tegenslag na de zware nederlaag van dinsdag in de Champions League. Dortmund verloor in het Santiago Bernabéu Stadion met 5-2 van Real Madrid, precies een maand na de 5-1 competitienederlaag tegen VfB Stuttgart.

In Zuidoost-Duitsland kwam Dortmund vroeg in de wedstrijd van zaterdag tegen Augsburg op voorsprong. De bezoekers profiteerden in de vierde minuut van een simpele omzet en lanceerden via Donyell Malen een snelle tegenaanval.

Een-twee

Malen kon de bal na een muurtje in de bovenhoek schieten, waardoor het 0-1 werd. Malen scoorde ook het eerste doelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

Donyell Malen viert zijn eerste doelpunt tegen Augsburg

Twintig minuten later was het Dortmund die de prijs moest betalen voor het balverlies. Vijf verdedigers gaven Augsburg-aanvaller Alexis Claude-Maurice na de conversie de kans om in de hoek de gelijkmaker te scoren.

Vijf minuten na rust kwam Augsburg op voorsprong dankzij Claude-Maurice zelf. In een poging een lage voorzet weg te werken legde Dortmund-verdediger Emre Can de bal in de voeten van de Fransman, die met een goed geplaatste bal er 2-1 van maakte.

Lange blessuretijd

Dortmund had maar liefst tien minuten blessuretijd om een ​​gelijkspel af te dwingen. Aan de andere kant moest Almugera Kabar, die al een gele kaart had, noodgedwongen vertrekken nadat hij een tegenstander had vastgehouden. Het competitiedebuut van de 18-jarige Duitser kwam voortijdig ten einde.