Jong AZ telt drie punten bij tegen Jong Utrecht

UTRECHT – Jong AZ stond in de nacht van dinsdag 22 oktober tegenover Jong Utrecht. Rio Robbemond maakte zijn basisdebuut voor Jong AZ en tijdens de wedstrijd maakten ook Adam Ait Al Oulhaj en Mathijs Menu hun eerste minuten in het betaald voetbal. Dankzij een vroeg doelpunt van Elijah Dijkstra won AZ de wedstrijd met 0-1 en nam de drie punten mee naar Alkmaar.

In de eerste minuten was het duel gelijk opgaand, waarbij beide ploegen kansen creëerden aan beide kanten van het veld. De eerste grote kans kwam echter van AZ, toen Dave Kwakman de Utrechtse verdediging inhaalde en Dijkstra de bal controleerde over Utrecht-doelman Andreas Dithmer: 0-1!

Kansen in Alkmaar
Na het eerste doelpunt kreeg AZ meer vertrouwen en begon de verdediging van Jong FC Utrecht vaker te breken. Jayen Gerold was dicht bij het tweede doelpunt, maar zijn poging ging net naast de paal. Ook Ro-Zangelo Daal was meerdere keren gevaarlijk en probeerde het twee keer van afstand, maar de Utrechtse doelman wist de eerste poging te stoppen, terwijl de tweede bal over het doel ging.

Jong Utrecht is gevaarlijk
Naarmate de eerste helft vorderde begon FC Utrecht aan een offensief. De locals kregen een corner die in de zijkant van het net belandde, maar wisten daarna gevaarlijk te worden met een schot van Rafik El Arguioui. Doelman Hobie Verhulst hield echter de bal vast en liet AZ met voorsprong de rust ingaan. Ondanks de dominantie van AZ bleef de stand 0-1.

De inwoners van de stad komen sterker uit de kleedkamer
Na rust begon FC Utrecht sterk en creëerde snel een kans dankzij Miguel Rodríguez. Zijn schot werd met moeite gered door Verhulst. De Utrechters hielden vol en kwamen opnieuw gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker toen spits Anthony Descotte vanaf links een schot op doel afvuurde. De bal ging echter langs de paal. AZ herstelde zich en creëerde nog een paar kansen, zo gaf Jayden Addai de bal door aan Gerold, maar het was te laat want de bal werd van richting veranderd door de Utrechtse verdediging.

Jong AZ eindoffensief
In de tweede helft bleven beide ploegen zoeken naar het doel. Daal probeerde het opnieuw van afstand, maar zijn schot ging over het doel. Ook Billy van Duijl kreeg een schot van buiten het strafschopgebied, maar zijn schot ging hoog over het Utrechtse doel. Ondanks kansen aan beide kanten bleven de teams in evenwicht. In de slotminuten van de wedstrijd bleef de stand ongewijzigd, waardoor Jong AZ met een 0-1 overwinning de drie punten mee naar huis kon nemen.