Valentijn Driessen is boos op AZ-fans en prijst Noa Lang

Valentijn Driessen heeft vaak kritiek op Noa Lang en een paar maanden geleden werd hij zelfs verrast door de naam van het pasgeboren zoontje van Noa Lang.

Wat je ook zorgen baart… Maar nu verdedigt Valentijn Driessen de aanvaller. Na een wedstrijd waarin Noa Lang van iedereen kritiek kreeg na zijn applaus bij de 0-2, denkt Driessen daar anders over. Vrijwel alle media maten het applaus van Noa Lang in Alkmaar na de 1-2-zege in Alkmaar, maar Driessen uitte een tegengestelde mening.

Daarom heeft Driessen geen last van het gejuich van Noa Lang na zijn doelpunt tegen AZ. Lang leek met zijn hand te zwaaien zodat de fans in het AFAS Stadion tot rust konden komen. Het gebaar zorgde voor opschudding tijdens en na de met 1-2 gewonnen wedstrijd van PSV.

“Het is Noa Lang en je kunt over alles iets vinden. Dat denk ik ook, het maakt mij niet uit of hij dat doet”, begint de analytische maar zachtaardige Valentijn Driessen in een filmpje van De Telegraaf. “Die fans kunnen alles roepen. En hij zwaait gewoon met zijn hand. Als hij zo blijft Ja, dat is er maar een deel van”, zegt Driessen.

Driessen wijst daarom op het gedrag van AZ-fans. “En die mensen kunnen zich ook normaal gedragen. En dan wordt iedereen verliefd op Lang en denk ik: ja, waarom? Die jongen is blij dat hij heeft gescoord. Wat Peter Bosz terecht zei: hij zat al in de wedstrijd. Eindelijk een beetje de oude Noa Lang”, aldus de criticus van De Telegraaf.

Het was het eerste doelpunt van Noa Lang in de Eredivisie sinds 30 september 2023. “En dan krijgt hij ook de gebaren terug. Toen hij werd vervangen door Almere City FC schopte hij alles. Dat vond ik minder. Maar als hij dit doet… Ja, kom op”, constateert Driessen alle commotie afgelopen weekend. Peter Bosz en Luuk de Jong verdedigden later Noa Lang en concludeerden dat hij wel meeviel.

Lang werd tegen AZ in de rust vervangen door coach Peter Bosz. PSV stond destijds met 0-2 voor dankzij doelpunten van Lang en Luuk de Jong. De tien van AZ deden in de laatste minuut nog wat, maar konden een nederlaag niet meer ontlopen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Noa Lang in de basis starten tegen Paris Saint-Germain.