Huurlingen: Slory schiet Dordrecht langs VVV; Wålemark is ook accuraat

Feyenoord verhuurt in het seizoen 2024/25 opnieuw meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Net als de afgelopen jaren volgt FR12.nl wekelijks zijn prestaties in de rubriek Mercenaries. Deze week scoorden Jaden Slory en Patrik Wålemark belangrijke doelpunten voor hun clubs, terwijl ook diverse uitgeleende Feyenoorders niet speelden.

Heracles Almelo-Ajax 3-4
Shiloh ‘t Zand: Basis, 64 minuten
Mimeirhel Benita: Basis, 64 minuten
Shiloh ‘t Zand en Mimeirhel Benita waren met Heracles Almelo dicht bij een goed resultaat tegen Ajax. Beide Feyenoord-huurlingen speelden een goede wedstrijd en hun ploeg kwam twee keer op voorsprong. Ze konden echter niet voorkomen dat de stand 2-3 werd toen ze moesten vertrekken. Vanaf de bank zagen ze hun ploeg uiteindelijk met 3-4 verliezen.

PEC Zwolle – NAC Breda 1-2
Leo Sauer: Basis, 84 minuten
Leo Sauer stond 84 minuten op het veld tijdens de 2-1-zege van NAC Breda tegen PEC Zwolle. Hij speelde een nieuwe rol, waarin hij de hele linkerflank moest bestrijken. Het bleek een goede zet. De Slowaak was vaak dreigend en speelde met zijn dribbelen een belangrijke rol bij het tot stand brengen van de beide Bredase doelpunten. Een prima wedstrijd, met een overwinning als resultaat.

Willem II – Fortuna Sittard 0-0
Ezequiel Bullade: Basis, 71 minuten
Ezequiel Bullaude speelde een goed duel met Fortuna Sittard tegen Willem II, maar dat leidde niet tot de overwinning. Ondanks enkele kansen, vooral van Fortuna, eindigde de wedstrijd doelpuntloos. Bullaude zelf was vlak voor rust dicht bij een mooi doelpunt, maar hij schoot naast op hoek.

NEC-sc Heerenveen 3-0
Ilias Sebaoui: Basis, 45 minuten
Het gaat nog steeds niet goed met het Heerenveen van Robin van Persie. De ploeg staat op een teleurstellende 16e plaats en leed in NEC de vijfde nederlaag van het seizoen. Ilias Sebaoui begon aan dat duel, maar werd vlak na de eerste helft gewisseld. Die wissel was begrijpelijk, want het was geen goede wedstrijd voor de linksback.

VVV-Venlo – FC Dordrecht 2-3
Jaden Slory: Start, 90 minuten (2 doelpunten)
Devin Haen: Basis, 85 minuten
Korede Osundina: Basis, 58 minuten
Gabriele Parlanti: invaller, 20 minuten
Jayson Ezeb: Hij zit niet in de wedstrijdselectie
Jaden Slory was vrijdagavond de uitblinker in de 3-2-zege van FC Dordrecht op VVV-Venlo. Voor rust gaf hij een goede voorzet op Osundina, die de andere Feyenoord-huurling via een VVV-speler binnenkopte. Dit doelpunt werd als eigen doelpunt op het wedstrijdformulier genoteerd en was dus noch een doelpunt, noch een assist voor de ploeg van Feyenoord. Na de pauze viel Slory’s naam op. Toen hun ploeg in de 45e minuut alsnog met 2-1 verloor, overtrof Dordrecht de Limburgers in de tweede helft met twee doelpunten. Hij stond zichzelf toe om eerst de doelman te bedanken. Slory schoot recht op hem af, maar de doelman maakte een fout. Het winnende doelpunt was het werk van de aanvaller zelf. In de slotfase reed hij een goede run en finishte onberispelijk.

FC Dordrecht speelt vanavond overigens weer in een midweekse speelronde. Vitesse is dus de tegenstander.

Kilmarnock 1-0 Rangers FC
Neraysho Kasanwirjo: Sub, 11 minuten
Neraysho Kasanwirjo kwam elf minuten in het veld voor Rangers toen de stand 0-0 was tegen Kilmarnock. Die inval was geen succes. Hoewel Kasanwirjo niet de hoofdschuldige was, zette hij een stap te laat om het buitenspel weg te werken, waardoor Kilmarnock uiteindelijk de overwinning kon pakken. Het was Rangers’ tweede nederlaag van het seizoen, waardoor ze koplopers Celtic en Aberdeen voorlopig uit het oog zijn verloren.

Krakau 0-2 Lech Poznan
Patrik Wålemark: starter, 71 minuten (1 doelpunt)
Patrik Wålemark scoorde eind september een hattrick, maar tot nu toe was het de enige wedstrijd waarin hij scoorde. In ieder geval tot dit weekend. Bij de 2-0 overwinning van Lech Poznan op Krakau speelde de Zweed een goede wedstrijd die hij bekroonde met het tweede doelpunt. Wålemark’s vierde voor Lech Poznan, een club waarmee hij nog steeds aan de top van de Poolse competitie staat.

CD Castellón – Levante 2-0
Thomas van den Belt: invaller, 22 minuten
Voor de verandering stond Thomas van den Belt dit keer niet in de basiself van CD Castellón. De middenvelder arriveerde 22 minuten voor tijd. Hij verrichtte destijds vooral belangrijk defensief werk. Mede hierdoor versloeg Castellón Levante met 2-0, waardoor de ploeg nu op een indrukwekkende vijfde plaats staat in LaLiga 2.