FC Groningen verliest thuis van FC Utrecht

FC Groningen verloor zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 0-1.

Zowel Groningen als Utrecht kregen in het eerste kwartier kansen. Het was echter Yoann Cathline die na 19 minuten spelen de 0-1 binnen de paal scoorde. Ondanks meerdere pogingen om de stand gelijk te trekken, kwam FC Utrecht met een 0-1-voorsprong aan de rust.

Na rust had Groningen opnieuw veel balbezit. Invaller Brynjolfur Willumsson kreeg de eerste kans, maar zijn schot belandde in de handen van doelman Michael Brouwer. Ook Groningen probeerde in het laatste kwartier de gelijkmaker te maken, maar dat lukte niet. Een vrije trap van Bacuna vanaf zo’n 20 meter belandde in de vuisten van de Utrechtse doelman.

Het was de vierde nederlaag op rij voor FC Groningen en het staat met negen punten op de dertiende plaats in de Eredivisie.

Aanstaande zaterdag 26 oktober speelt FC Groningen als bezoeker tegen Fortuna Sittard.