Het afgelopen zonovergoten weekend was de kers op de taart van de succesvolle Victorie Open Alkmaar

ALKMAAR – Na negen dagen sportiviteit en gezelligheid zit het Victory Open Alkmaar 2024 erop. Onder een zonnig zonnetje werd het tennistoernooi op de banen van LTC De Zes Wielen zondag afgesloten.

De organisatie onder leiding van toernooidirecteur Jamilla Ladoex de Fretes kan terugkijken en spreken over een zeer geslaagd toernooi. Mede door het uitstekende zomerweer werd het toernooi nauwelijks uitgesteld en konden alle geplande wedstrijden gespeeld worden op het gezellige tennispark Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Ladoex de Fretes is voor het achtste jaar lid van de toernooicommissie, de laatste vijf als directeur van het toernooi, een van de meest gevraagde in de regio onder tennissers van verschillende niveaus. Daarna kon hij tevreden terugkijken. “We hebben een geweldige week gehad waarbij de weersomstandigheden ideaal waren om te spelen. De temperatuur lag de hele week tussen de 20 en 23 graden en een enkele motregen die doordeweeks viel kon de pret niet drukken. Vooral vrijdag was een prima dag met een de hele avond geweldig publiek en een zeer geslaagde feestavond. Ook ons ​​laatste weekend was met twee dagen zonnig weer meer dan geslaagd, dus we kunnen alleen maar tevreden zijn”, aldus Ladoex de Fretes, die hij ook graag wil benoemen tot zijn mede-commissieleden. en alle vrijwilligers. “Bij zo’n belangrijk toernooi zijn iedere dag mensen nodig, niet alleen voor de organisatie, maar ook voor de dagelijkse schoonmaak van het complex en de horeca. Zonder al deze vrijwilligers is een toernooi als dit niet haalbaar en wij als organisatie, zijn daar trots op en zijn er dankbaar voor.”

Op de laatste dag van zondag stonden er nog 33 wedstrijden op het programma en ook deze dag verliep zoals gepland met zeer spannende driesetwedstrijden. In de hoogste categorie, HE3, streden aan het eind van de middag dezelfde twee mannen als vorig jaar in de finale. Hoewel de finale gepaard ging met wind en regen, waren de weersomstandigheden nu perfect voor Mauk Smit (foto) en Martijn de Does. Net als een jaar eerder ging de overwinning wederom naar Smit, die de eerste set aan De Does moest laten, maar daarna bleek het beter te gaan (4-6, 6-1, 6-1). In HD3 ging de overwinning naar Roy Kruijer/Joey van der Sleen, die Stef van Straalen/Robert Jan Paaij versloeg met 6-4, 6-3.

Ook Chris de Waard kende een goed toernooi en won zondag voor het eerst de HE4-finale door Tim Emmerik met overtuigende cijfers te verslaan (6-2, 6-0). Hierna wist De Waard ook te zegevieren in GD4 met haar dubbelpartner Lina Yu.

Er was veel publieke belangstelling voor de DD4-finale, die een Six Wheels-wedstrijd werd die in drie sets werd gewonnen door Lianne Bruin en Kim van Weering, die toppers Lous Oudejans en Carly Sieval met 6-3, 1-6 versloegen. , wist ze met 6-2 te verslaan. Zo mogelijk waren de finales in HD5 en HD6 nog spannender. met twee lange drie sets die pas in de tiebreak werden beslist. In HD5 wonnen Jurgen Nieuwpoort en Max Dekker uiteindelijk van Rogier Bunink en Barry Koppes en in HD6 ging de overwinning naar Nick Kramer en Carlo Smit, die Jeroen en Jesse van Duin wisten te verslaan.

Alle resultaten en klassementen zijn te vinden op de pagina. Toernooi.nl. Foto’s en video’s van de hele week van het toernooi zijn te vinden op de sociale netwerken van Victoria Open Alkmaar en in DP-sportfotografie