Feyenoord krijgt in Lissabon een facelift van Benfica…

Brian Priske moet zich op zijn hoofd hebben gekrabd na het debacle van Feyenoord tegen Benfica. Zijn Feyenoord verloor in Lissabon maar liefst 0-5.

Gianluca Prestianni scoorde in de negende minuut door een vallende bal te raken. Vervolgens was het voormalig AZ-aanvaller Vangelis Pavlidis die in de dertiende en veertiende minuut een dubbel wist te scoren voor zijn nieuwe ploeg. Deze doelpunten werden gevolgd door de 4-0 van Jan-Niklas Beste.

In de tweede helft neemt Feyenoord meer controle over de wedstrijd en creëert het de nodige kansen. Tot doelpunten leidt dit echter niet, waardoor de Rotterdammers de Eusebio Cup niet mee naar huis kunnen nemen. In de 89e minuut was het Arthur Cabral die er 5-0 van maakte, waarmee de teleurstelling compleet was.