FC Groningen versloeg in Alkmaar het Griekse Lamia

Zaterdag 27 juli 2024 om 17:16 uur

FC Groningen speelde zaterdagmiddag in Alkmaar de besloten trainingswedstrijd tegen het Griek PAS Lamia. Op het prachtige sportpark Alkmaarsche Boys was de stand 4-1 in het voordeel van Trots van het Noorden. Jorg Schreuders scoorde twee doelpunten voor Groninger. Johan Hove en Leandro Bacuna scoorden de overige twee doelpunten voor FC Groningen. Aanstaande vrijdag sluit FC Groningen de voorbereiding af met de wedstrijd tegen Heracles Almelo op Euroborg.

Een zonovergoten sportpark, Sportpark Overdie in Alkmaar, beschikte over een perfect verzorgd veld. De Griekse rivaal eindigde vorig seizoen als zesde in de Super League. Veel spelers verlieten deze zomer echter het Griekse team, waardoor Lamia met een compleet nieuw team gaat spelen.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en speelde een ijzersterke eerste helft. De Pride of the North kwam na 2 minuten spelen op voorsprong. Na een snelle combinatie tussen Rui Mendes en Thom van Bergen stond Johan Hove vrij voor doel om een ​​voorzet binnen te schuiven, 0-1.

De Trots van het Noorden had in Alkmaar duidelijk de voorsprong en verdubbelde na een kwartier spelen de voorsprong. Na goed grondwerk van doelpuntenmaker Hove zette Van Bergen Jorg Schreuders voor doel. De middenvelder controleerde de bal en maakte met zijn linkervoet de 0-2.

Schreuders scoorde na een half uur spelen zijn tweede doelpunt van de middag. Met een schot verborgen in een korte corner verraste Groninger de Griekse doelman Álvaro met 0-3. Kort voor rust maakte aanvoerder Leandro Bacuna vanaf de strafschopstip de 0-4. FC Groningen kreeg de strafschop na een overtreding op Hove. Bacuna bleef kalm en stuurde de doelman voor een verkeerde hoekschop, 0-4.

In de tweede helft maakte Marco Rente zoals gepland plaats voor Finn Stam. De Griekse rivaal bracht verschillende nieuwe krachten naar het veld die zich onmiddellijk manifesteerden. Aanvaller Andreas Athanasakopoulos raakte de paal van buiten het strafschopgebied. Kort daarna versloeg Gustavo Furtado zijn rivalen van buitenaf en scoorde 1-4. Ook Georgios Saramantas kreeg een goede kans, maar schoot vrij over het doel. Later raakte de invaller opnieuw de lat.

FC Groningen creëerde minder makkelijk kansen dan voor rust, maar bleef de wedstrijd wel onder controle houden. Thom van Bergen was dicht bij het vijfde doelpunt. De spits raakte de lat uit een vrije trap van Johan Hove. Invaller Thijs Oosting kreeg vlak voor tijd eveneens een doelpunt in zijn schoen, maar hij schoot met zijn linkerhand hard op de doelman.

FC Groningen sluit komende vrijdag de voorbereiding af op Euroborg tegen Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 18.00 uur. De Noordtribune is vanwege werkzaamheden nog niet geopend. Kaarten voor de onderste ring van de Koeman Stand en de Piet Fransen Stand kun je kopen via de FC Groningen ticketshop: https://tickets.fcgroningen.nl. Kaarten kosten € 6,- per stuk.

Opstelling FC Groningen: Vaessen, Bacuna, Rente (46′ Stam), Blokzijl (80′ Bouland), Prins (60′ Mariani); De Jonge (76′ Duarte), Hove (76′ (Pelupessy), Mendes, Schreuders (60′ Oosting); Postema (76′ Turay), Van Bergen (76′ Emeran).