AZ in de slotminuut met Atalanta in een onderhoudend oefenduel

De wedstrijd richtte zich vooral op de gebroeders Koopmeiners. Peer verlengde zaterdag in Alkmaar zijn contract tot en met 2028. Zijn broer Teun, die een geweldige ontwikkeling doormaakt in Italië, bracht een kort bezoek aan zijn oude club.

In de beginfase deden beide ploegen het rustig aan. Er waren echter voldoende mogelijkheden voor beide clubs om de score te openen. Teun Koopmeiners kwam in de eerste helft dichtbij, mede dankzij een fout van zijn broer Peer. Hij haalde de bal eerst voor zijn voeten uit de lucht en kwam vervolgens in botsing met doelman Jeroen Zoet. Even later gaven ze hem een ​​vrije pass richting de doelman van AZ, maar de middenvelder schoof de bal naast.

Geweldige kop

Ook AZ liet zich in de eerste 45 minuten voelen. Troy Parrot passeerde de bal in de openingsfase nipt dicht bij het Italiaanse doel, maar na ruim een ​​half uur wist de nieuwe spits vanaf een meter of elf een knappe kopbal te scoren. Vervolgens keken beide ploegen vrolijk naar kansen en doelpunten, maar de kleedkamer keerde terug met een stand van 1-0.