AZ in de laatste minuut met Atalanta in een vermakelijke wedstrijd

De wedstrijd richtte zich vooral op de gebroeders Koopmeiners. Vandaag verlengde Peer in Alkmaar zijn contract tot 2028, zijn broer Teun, die een geweldige ontwikkeling doormaakt in Italië, bracht een tijdje een bezoek aan zijn oude club.

In de beginfase deden beide ploegen het rustig aan. Er waren echter voldoende mogelijkheden voor beide ploegen om de score te openen. Teun Koopmeiners kwam in de eerste helft dichtbij, mede dankzij een fout van zijn broer Peer. Hij haalde de bal eerst voor zijn voeten uit de lucht en kwam vervolgens in botsing met doelman Zoet. Even later gaven ze hem een ​​vrije pass richting de doelman van AZ, maar de middenvelder schoof de bal naast.

Geweldige kop

Ook AZ liet zich in de eerste 45 minuten voelen. Troy Parrot passeerde de bal in de openingsfase nipt dicht bij het Italiaanse doel, maar na ruim een ​​half uur wist de nieuwe spits vanaf zo’n 11 meter een knappe kopbal te scoren. Vervolgens keken beide ploegen vrolijk naar kansen en doelpunten, maar de kleedkamer keerde terug met een stand van 1-0.

Buigpunt

Het tempo in de tweede helft lag iets lager dan in de eerste. De Noord-Hollandse ploeg kreeg echter enkele kansen. Zo schoot Sven Mijnands van dichtbij naast, ook Ibrahim Sadiq had een schot, maar de ploeg van Maarten Martens kwam niet tot scoren.

Dat AZ er niet in slaagde de 2-0 te maken leek voor een keerpunt in de wedstrijd te zorgen. Dankzij een gelukkige treffer van Ademola Lookman en een kopbal aan de tweede paal van Charles de Ketelaere leek de Europa League-winnaar van vorig jaar de overwinning binnen te slepen, maar invaller Lequincio Zeefuik vond de bal plotseling aan zijn voeten in het strafschopgebied en maakte af. met een hoogstandje voor het lege doel. De Noord-Nederlanders kregen zelfs kansen om te winnen, maar Atalanta werd daarvan gered.

AZ-basisconfiguratie: Zoet, Goes, Koopmeiners Dekker, Wolfe, Belic, Mijnans, Sadiq, Maikuma, Van Brederode, Papegaai