FC Dordrecht verloor nipt van SK Beveren in een hete en lastige oefenwedstrijd

Kortom een ​​oude bekende: doelman Liam Bossin kondigde vrijdag zijn rentree op de Krommedijk aan en maakte de aftrap tegen Beveren waar. Dat geldt ook voor testspelers Yannis M’Bemba en Sven van Doorm. Laatstgenoemde verliet deze zomer FC Eindhoven en is sindsdien op zoek naar een nieuwe club.

Blijf lang zitten

De oefenwedstrijd duurde zelfs langer dan vorige week, toen er vier periodes van dertig minuten werden gespeeld tegen Willem II. Tegen de Belgen stonden vier kwartieren van 35 minuten op het programma in een zinderend M-Scores Stadion.

FC Dordrecht kreeg in de eerste helft enkele kansen dankzij aanvoerder John Hilton, Leo Seydoux, Korede Osundina en Joseph Amuzu, maar kwam niet tot scoren. Ook in het tweede kwartaal ontbrak de juiste definitie. Zo mikte Joep van der Sluijs precies op de handen van doelman Maxim Deman en behandelde Amuzu de bal in kansrijke positie verkeerd.

Nieuwe teams, snel doelpunt

De doelpunten vielen in de derde helft, waarin twee compleet nieuwe teams op het veld stonden en ook het trio scheidsrechters was vervangen. Het eerste doelpunt viel al snel: de Letse doelman Vladislavs Razumejevs maakte nog geen minuut later een fout en Hüseyin Ertürk profiteerde: 0-1.

Dit leidde tot twijfelachtige meningen binnen het kamp, ​​waar de Dordtse ploeg bestond uit vijf nieuwkomers, vier jeugdspelers, één huurling en één testspeler. Aanvoerder was Daniël van Vianen, de enige van de elf met ervaring in de Keuken Kampioen Divisie met het shirt van FC Dordrecht.

Veel fouten

Coach Melvin Boel, voorzien van een pet om zichzelf te beschermen tegen de hitte, zag een moeizaam vervolg van zijn ploeg. Miscommunicatie hier, een verkeerde pass daar: het thuispubliek genoot niet bepaald van een geweldige wedstrijd.

Ook het laatste deel was teleurstellend. Alleen Jayson Ezeb en Dean Zandbergen creëerden laat kansen, maar kwamen beiden Beveren-doelman Beau Reus tegen. Er vielen geen doelpunten meer.

Opstelling FC Dordrecht 1e en 2e kwart: Bossin; Seydoux, Valk, M’Bemba, Hilton; Van Doorm (Van Vianen/57), Shein, Van der Sluijs; Osundina, Haen, Amuzu

Opstelling FC Dordrecht 3e en 4e kwart: Razumejevs (Biai/106); Codutti, Janek Smolarczyk, Akmum (Van Gogh/119), Olde Keizer; Tabiri, Van Vianen, Scholte (Huitzing/119); Zouteriks, Zandbergen, Ezeb