Doelrijke oefenwedstrijd tussen FC Dordrecht en Willem II, hattrick van Van der Sluijs

Drie van de vier stands aan de Krommedijk stonden leeg. Aanvankelijk was de wedstrijd gesloten, maar na overleg met de gemeente waren seizoenskaarthouders toch welkom op de oosttribune.

Smolarczyk is klaar om te gaan

Verdediger Bartek Smolarczyk stond niet op het wedstrijdformulier. De Pool, wiens broer Janek in de nationale ploeg zat, is op weg naar FC Dordrecht. João Simões, de Portugese buitenspeler die de afgelopen weken op proef was bij de club, krijgt geen contract en was dus niet aanwezig.

Anders dan gebruikelijk bestond deze oefenwedstrijd uit vier helften van dertig minuten. Na een weinig inspirerend eerste half uur opende Willem II de score in de “tweede helft”. Dordt-doelman Celton Biai miste een vrije trap van Nick Doodeman, waarna verdediger Tommy St Jago binnenkopte en er 0-1 van maakte.

Hij werkt in de winkel aan de voorkant.

De bijna sterkste ploeg die FC Dordrecht op het veld kon zetten maakte duidelijk dat er vooral in de voorhoede nog veel werk aan de winkel is. De vier meest aanvallende spelers in de basiself (Devin Haen, Joshua Pynadath, Joseph Amuzu en Igor da Silva) zijn immers nieuwkomers en hebben zich nog niet goed aan elkaar aangepast. Dordrechts verdediging van Leo Seydoux, Sem Valk, Jop van der Avert en John Hilton maakte een redelijke indruk.

De Tilburgers verdubbelden echter vlak voor het einde van de eerste wedstrijdhelft de voorsprong. Een voorzet van Valentino Vermeulen werd vakkundig benut door Max de Waal: 0-2. Na dat doelpunt was het eerste uur voorbij, na een pauze van een kwartier stonden er twee totaal verschillende teams op het veld.

Snelle doelpunten uit Dordrecht

Daarna hielden beide ploegen lange tijd gelijke tred. Tot FC Dordrecht in het laatste half uur ineens aan kracht won: eerste middenvelder Daniël van Vianen rondde een rebound af, twee minuten later maakte Joep van der Sluijs op overtuigende wijze de 2-2 voor doelman Joshua Smits.

Van der Sluijs, die afgelopen seizoen uitkwam voor Feyenoord Onder 21 en eerder uitkwam voor onder meer TOP Oss, bleek een overtuigende aanvoerder van een ploeg vol nieuwe en jeugdspelers. De rechtsbuiten zette FC Dordrecht een kwartier voor tijd op voorsprong en een minuut later scoorde hij zelfs 4-2.

Het is nog steeds een gelijkspel

De thuisploeg kon echter geen overwinning over de lijn behalen. In de laatste tien minuten kwam Willem II op gelijke hoogte met twee doelpunten van Emilio Kehrer. Uiteindelijk kende de doelpuntrijke oefenwedstrijd geen winnaar.

Op onze website kunt u zaterdagavond een samenvatting van de wedstrijd bekijken.

FC Dordrecht opstelling 1e uur: Biai; Seydoux, Valk, Van der Avert, Hilton; Ontvanger, Shein, Da Silva; Amuzu, Haen, Pynadath

Opstelling FC Dordrecht 2e uur: Bal Tussen; Codutti, J. Smolarczyk, Akmum (Van Gogh/91), Olde Keizer; Van Vianen, Tabiri, Scholte (Zouteriks/102); Van der Sluijs, Zandbergen, Ezeb