AZ zet Excelsior op de plank in eenzijdig oefenduel; minder dan minuten naar Parrott

Ruben van Bommel, Sem Westerveld, Kristijan Belic, Mexx Meerdink, Mees de Wit en Kees Smit ontbraken (lichte blessures). Poku opende in de tweede helft de bal voor AZ. Jordy Clasie onderschepte een bal en gaf deze aan Poku. Na een tweehonkslag met Sadiq brak de aanvaller eenvoudig door de verdediging: 5-0. Na een uur bracht coach Maarten Martens veel nieuwe veldspelers binnen, waaronder Lequincio Zeefuik.

De aanvaller, die het tegen Meerdink en Parrott zal moeten opnemen om te zien wie de eerste spits wordt, toonde zijn visitekaartje door twee doelpunten op rij te maken. Het tweede doelpunt werd gescoord door Denso Kasius, die van rechts opkwam en de bal aan Zeefuik overhandigde. In de slotfase maakte Riechedly Bazoer het einddoelpunt en Parrott zag dat het goed zat: 8-0.

AZ-configuratie: Owusu-Oduro; Maikuma (Kasius/46), Penetra (Goes/60), Martins Indi (Dekker/60), Møller Wolfe (Schouten/60); Koopmeiners (Bazoer/60), Clasie (Mastoras/60), Mijnans (Buurmeester/60); Poku (Addai/60), Sadiq (Zeefuik/60), Van Brederode (Lahdo/60)