PSV begint de voorbereiding met een nederlaag tegen Anderlecht, Feyenoord verslaat Dordrecht

Brian Priske (Feyenoord) applaudisseert

Voetbal

PSV, landskampioen, begon de voorbereiding op het nieuwe Premier League-seizoen met een ruime nederlaag tegen het Belgische Anderlecht: 0-3. Feyenoord won de eerste wedstrijd onder nieuwe coach Brian Priske met 4-0 van FC Dordrecht aan de Krommedijk.

• noorden

Feyenoord-spelers high five
  • Professioneel fotograferen

Ilias Sebaoui (Feyenoord) op de grond

Zonder EK-deelnemers Jerdy Schouten, Joey Veerman en Johan Bakayoko en de Amerikaanse internationals Malik Tillman en Ricardo Pepi (America’s Cup) begon PSV-coach Peter Bosz in Eindhoven met een mix van ervaring en talent tegen Anderlecht, dat vorig seizoen derde werd. de Belgische competitie.

Luuk de Jong, Guus Til, Jordan Teze en doelman Walter Benítez maakten hun opwachting, maar ook talenten als de pas 15-jarige Fabian Merién, Jevon Simons, Matteo Dams en Manuel Bahaty.

Ondanks enkele kansen kwam PSV niet tot scoren. Anderlecht kwam op 0-3 na een 0-1-stand bij rust.

Nieuwe Feyenoord-coach Priske, opvolger van Arne Slot, koos voor een 3-4-3 tegen FC Dordrecht met Calvin Stengs, Ayase Ueda en Igor Paixão voorop. Ook de talenten Jan Plug en Antoni Milambo (beiden 19 jaar) stonden aan de aftrap.

Net als PSV-trainer Bosz koos Priske na rust voor een heel ander elftal. In de tweede helft kwamen nieuwkomers Chris-Kévin Nadje en Anis Hadj Moussa in actie. Gijs Smal en Julián Carranza, de andere twee aanwinsten, ontbraken nog in Dordrecht.

Voor de Rotterdammers scoorden Stengs, Ueda en Bart Nieuwkoop in de eerste helft en Ilias Sebaoui na rust.

FC Twente speelde in de aanloop naar het nieuwe seizoen gelijk tegen het Belgische STVV. In Goor, Overijssel, werd de stand 2-2.

Anass Salah-Eddine en de 18-jarige Harrie Kuster scoorden voor de ploeg van coach Joseph Oosting. In Oosting speelden ook twee verschillende teams.