Feyenoord opent voorbereiding met knappe overwinning op FC Dordrecht – Voetbal International

Feyenoord begon het seizoen 2024/25 met een knappe trainingszege op FC Dordrecht (0-4). Op Sportpark Schenkeldijk wonnen de Rotterdammers niet alleen met grote cijfers, maar experimenteerde nieuwe coach Brian Priske ook met zijn tactiek.

Feyenoord opent de voorbereiding met een knappe overwinning op FC Dordrecht

Brian Priske’s eerste opstelling als Feyenoord-coach kende enkele verrassingen, niet alleen qua namen. Hoewel er basisplaatsen waren voor jonge talenten als Jan Plug (19), Antoni Milambo (19) en Antef Tsoungui (21), vorig jaar uitgeleend aan Dordrecht, besloot Priske vanwege de talrijke afwezigheden in de competitie direct een nieuw spelsysteem te proberen. Eurocup. Op Sportpark Schenkeldijk speelde Feyenoord in een 3-4-3-systeem, met Bart Nieuwkoop (rechts) en Patrik Walemark (links) als vleugelverdedigers.

Na een rustige beginfase, waarin Dordrechts rechtsbuiten Korede Osundina (verhuurd) van Feyenoord na een snelle tegenaanval al na een kwartier voor het eerste doelpunt zorgde, nam de ploeg van Priske geleidelijk de partij over. De grote controle van de Rotterdammers over het veld leidde na ruim een ​​halfuur spelen tot een reeks doelpunten. Tien minuten voor rust maakte Feyenoord er 0-3 van.

Calvin Stengs scoorde het eerste doelpunt van de voorbereiding. Een voorzet van Milambo, die de bal op Dordtse helft knap terugkreeg en Stengs diep stuurde. Het tweede doelpunt van Feyenoord kwam eveneens na een balvangst diep op de helft van de tegenstander. Dit keer was het Ramiz Zerrouki met de vang- en pass, waarna Ayase Ueda uit een hoekschop uitstekend scoorde. Na een slecht verwerkte hoekschop van Dordtse doelman Celton Biai gaf Zerrouki binnen enkele minuten zijn tweede assist met een gevoelige voorzet op Bart Nieuwkoop om er 0-3 van te maken.

Tijdens de rust wisselde Priske zijn hele startende team. Zomeraanwinst Anis Hadj Moussa maakte zijn opwachting in een veld met veel beloften. In de tweede helft vielen er lange tijd geen doelpunten, maar toch vielen er veel goede aanvallen te noteren. Vooral de dribbels van tienertalent Jalen Slory zorgden voor het vermaak.

Givairo Read zorgde drie minuten voor tijd voor een mooi slotakkoord. De jonge Feyenoord-verdediger versnelde op indrukwekkende wijze en gaf een strakke pass op Ilias Sebaoui. Na de 0-4 stak de Belg zijn hand op en verontschuldigde zich, omdat hij vorig jaar voor FC Dordrecht speelde.

Over precies een week staat de volgende oefenwedstrijd voor Priske en zijn nieuwe team op het programma. Op zaterdag 13 juli staat Feyenoord om 13.00 uur tegenover RC Genk.