Sportkampioenen gehuldigd op het gemeentehuis | Al het nieuws uit Alkmaar

In aanwezigheid van hun familie, vrienden en coaches vertelden zij elkaar hoe zij deze uitzonderlijke prestatie bereikten. Tijdens een presentatie vertelden de atleten over hun sport en hun kampioenswedstrijd, en werden video’s en foto’s getoond die zij zelf hadden ingezonden.

Gouden medaille

Drie junioratleten wonnen een gouden medaille tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Als beloning voor hun geweldige prestatie ontvingen de drie atleten een plaquette van de wethouder. Kris Jacobs was nog maar 14 jaar oud toen hij een gouden medaille won op de indoor atletiekkampioenschappen. Op de 1.500 meter was hij de snelste onder de jongens onder de 15 jaar. Op 15-jarige leeftijd won Cuup Kuilboer goud op de Nederlandse kampioenschappen skiff onder 18 jaar. Yuna Uljee won zelfs dubbel goud op de Nederlandse kampioenschappen turnen. Zowel bij het springen als bij de bridge was zij de beste van Nederland bij de junioren.

Spring op de trampoline

Lina Uljee won eind 2023 een indrukwekkende bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen junioren (WAGC) synchroonspringen. Ze sprong samen met Thalissa Wijkstra. Thalissa Wijkstra won ook twee gouden medailles. Ze was de eerste Nederlandse vrouw die Europees (jeugd)trampolinekampioene werd. Onlangs werd ze voor de vijfde keer Nederlands jeugdtrampolinekampioen. Beide atleten ontvingen plaquettes van de wethouder voor hun bijzondere prestaties. Thalissa ontving tevens een certificaat voor haar unieke prestatie op het EK.

dammen en folie
Vitalia Doumesh won de eerste gouden medaille op het Nederlands Kampioenschap Dames voor vrouwen boven de 50. De wethouder feliciteerde Vitalia met een Waaggebouw en een oorkonde. Na acht jaar haalde het damesteam van schermvereniging HollandSchermen de Equipe Floret beker naar Alkmaar. Talitha, Ava, Lotte en Zhuo wonnen de finale van het Nederlands kampioenschap. Voor hun seniorentitel ontvingen zij van het wethouder een zilveren sportspeld.

Sportwethouder Christiaan Peetoom: “Deze topsporters bewijzen dat Alkmaar een sportstad is. Ik ben ontzettend trots op de uitzonderlijke prestaties van deze Alkmaarse kampioenen. Welk niveau! Deze atleten hebben de gemeente Alkmaar op de kaart gezet, nogmaals gefeliciteerd!”