Alkmaarse sporthelden geëerd op gemeentehuis

Donderdag 4 juli was feestdag in Alkmaar! Sportwethouder Christiaan Peetoom zette tijdens een bijzondere bijeenkomst op het gemeentehuis tien lokale sportkampioenen in het zonnetje. Deze atleten ontvingen van Alkmaar een speciale sportonderscheiding voor hun geweldige prestaties.

atleten uit Alkmaar
Gemeente Alkmaar Sporters 2024 Foto: Ed van de Pol

In aanwezigheid van hun familie, vrienden en coaches legden de atleten uit hoe zij deze bijzondere prestaties hadden bereikt. Tijdens een presentatie vertelden ze over hun sport, hun kampioenswedstrijd en lieten ze zelfgemaakte video’s en foto’s zien.

Atletiek, roeien en gymnastiek.

Drie jonge sporters wonnen een gouden medaille op de Nederlandse kampioenschappen en ontvingen een plaquette van de wethouder. Kris Jacobs, 14, won goud op de kampioenschappen indooratletiek op de 1.500 meter. Cuup Kuilboer, 15, won goud op de Nederlandse kampioenschappen skiff onder 18 jaar. Yuna Uljee won dubbel goud op de Nederlandse kampioenschappen turnen in zowel sprong als brug.

Spring op de trampoline

Lina Uljee won samen met Thalissa Wijkstra een bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen synchroonspringen junioren. Thalissa won zelf ook twee gouden medailles en werd daarmee de eerste Nederlandse Europese junior trampolinekampioen. Ze werd voor de vijfde keer uitgeroepen tot Nederlands jeugdkampioen. Beiden ontvingen plaquettes en Thalissa ontving ook een certificaat voor haar Europese titel.

Dammen

Vitalia Doumesh won goud op het Nederlands Kampioenschap Dames voor vrouwen boven de 50. De wethouder feliciteerde haar en ze ontving een weegschaal en een certificaat.

Team Floret

Het damesteam van schermvereniging HollandSchermen heeft na acht jaar de Equipe Floret beker teruggegeven aan Alkmaar. Talitha, Ava, Lotte en Zhuo wonnen de finale van het Nederlands kampioenschap en ontvingen een zilveren sportspeld voor hun seniorentitel.

Wethouder Christiaan Peetoom zei trots: “Deze topsporters bewijzen dat Alkmaar een sportstad is! Ik ben ontzettend trots op deze mooie prestaties van deze Alkmaarse kampioenen. Welk niveau! Deze atleten hebben de gemeente Alkmaar op de kaart gezet, nogmaals gefeliciteerd!”