Turkse voetbalfans vierden het feest met veel toeter

Groningen – Turkse voetbalfans vierden dinsdagavond op de Grote Markt de overwinning op Oostenrijk op het EK voetbal. Dat ging gepaard met veel getoeter.

In Leipzig speelde Türkiye tegen Oostenrijk. Binnen een minuut stond het 1-0 voor de Turken dankzij een doelpunt van Merih Demiral. Demiral scoorde zelf 2-0 in de tweede helft. De Oostenrijkers kregen veel kansen, maar de Turkse doelman Günok hield stand. Kort daarna maakte Michael Gregoritsch er 2-1 van. Hij leverde energie voor een slotoffensief waarin de Oostenrijkers meerdere kansen kregen op de gelijkmaker, maar het doelpunt kwam niet. Eindstand: 2-1. Schrijf Oogtv.nl.

Kort na het laatste fluitsignaal reden de auto’s de Grote Markt op. “Er wordt veel getoeterd en gezwaaid met Turkse vlaggen”, zegt OOG-journalist Sientje van Schie. Turkse inwoners vieren ook feest in andere Europese steden. Aanstaande zaterdag treft Türkiye het Nederlandse team in de kwartfinales van het EK.