Eerste minuten competitie in de benen na een vermakelijke wedstrijd in het prachtige Norg

Woensdag 3 juli 2024 om 21:25 uur

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd van het seizoen 2024/2025 tussen de benen. De rivaal van Trots van het Noorden in Norg was VV GOMOS, dat in de tweede divisie speelt. De ploeg van Dick Lukkien verhoogde het doelpuntenaantal flink. Bij rust was de stand 0-5. Na 90 minuten voetbal stond de stand op 0-9. Rui Mendes was de eerste doelpuntenmaker van het seizoen. Tika de Jonge, Kristian Lien en Nils Eggens waren de topscorers van de avond, met elk twee doelpunten.

Het Noorden zal voor altijd groen en wit blijven, wat ook zichtbaar was in Norg. Met zo’n 2.500 toeschouwers op het veld was het veld erg levendig en velen van hen brachten de FCG-kleuren mee naar de eerste opwarmwedstrijd van de voorbereiding. Coach Dick Lukkien bracht twee verschillende formaties het veld op, die ieder op één helft speelden. De wedstrijd kwam te vroeg voor de gisteren getekende nieuwkomer Thijs Oosting. Ook Etienne Vaessen heeft nog geen actie ondernomen. Brynjolfur Willumsson kwam na de pauze in het veld.

FC Groningen speelde de hele wedstrijd met veel energie en enthousiasme. Het duurde vijf minuten voordat de Trots van het Noorden de hand schudde van de vele toeschouwers die voor het eerst op het veld stonden. Rui Mendes rondde een knappe assist van Luciano Valente af met 0-1. Even eerder raakte Thom van Bergen al één keer de paal. Nog geen minuut na het aanvankelijke doelpunt schoot Noam Emeran tegen de touwen en maakte er 0-2 van. Tika de Jonge maakte er in de vijftiende speelminuut 0-3 van.

Daarna lag de productie een tijdje stil, al bleef de FC kansen krijgen. Aan het einde van de eerste helft vielen er opnieuw doelpunten op sportcentrum Schapendrift. Laros Duarte maakte ruimte in een erg druk gebied en scoorde 0-4. Het beste van de middag kwam met de voeten van De Jonge. De middenvelder tilde de bal vanaf de rand van het gebied over de doelman heen. Oooh’s en aaah’s rolden op tongen langs de lijn en De Jonge balde zijn vuist, waarmee hij liet zien dat de FC-speler ook de schoonheid van het doelpunt zag.

Na de pauze kwamen er nog elf spelers bij die FC Groningen vertegenwoordigden. Zo kreeg Brynjolfur Willumsson zijn eerste minuten bij FC. De nieuwkomer toonde na een paar minuten meteen een positieve instelling. Zijn prachtige pass op Kristian Lien werd knap afgerond door de Noorse spits, 0-6. Ruim een ​​kwartier later kreeg Lien weer gelijk. Isak Määttä omsingelde zijn tegenstander op prachtige wijze in het strafschopgebied, waarna Lien met gemak een lage voorzet afrondde, 0-7. Een minuut later was de spits dicht bij een hattrick na een nieuwe combinatie met zijn landgenoot Määttä, maar het schot belandde op de paal.

Het was de GOMOS-doelman die er persoonlijk voor zorgde dat er geen dubbele cijfers op het scorebord stonden. Goede reddingen volgden op een kopbal van Leandro Bacuna en schoten van Joey Pelupessy en Willumsson. Het laatste stukje van de avond ging naar Nils Eggens. De aanvaller scoorde met nog tien minuten te gaan eerst 0-8 en kwam in de absolute slotfase op voorsprong met 0-9. Een geslaagde voetbalavond in Norg, mede dankzij de uitstekende organisatie van VV GOMOS en de grote gezelligheid op het veld. FC speelt komende zaterdag de volgende oefenwedstrijd. VV ASVB staan ​​om 14.00 uur tegenover elkaar in Blijham.

Opstelling eerste helft: Jurjus, Leicester, Blokzijl, Peersman, Prins; Duarte, De Jonge, Mendes, Valente; Van Bergen, Emeraan.

Opstelling tweede helft: Baron, Bacuna, Rente, Bouland, Määttä; Pelupessy, Hove, Willumsson, Turay, Eggens, Lien.