ASWH verliest voorsprong tegen FC Dordrecht O21 |

Gisteren sloot ASWH het eerste voorbereidingsblok af met een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht onder 21. De ploeg van coach Roy Brinkman verloor de koppositie op sportcentrum Schildman en viel uiteindelijk ten prooi aan de reserveploeg van Dordrecht (2-3).

ASWH was na de eerste twee trainingsweken nog lang niet compleet. Door vakanties, lichte blessures en studieverplichtingen kon de coach maximaal tien spelers op de been brengen, terwijl twee anderen net terug waren van vakantie en vorige week (bijna) niet konden trainen. Uiteraard bood het de mogelijkheid om andere spelers voor langere tijd aan het werk te zien.

In de eerste helft kwam ASWH meerdere keren aanvallend goed voor de dag. Quincy Tavares liet de eerste kans onbenut, maar de Ambachters kwamen binnen een kwartier alsnog op voorsprong. Genridge Prijor veroverde zelf de bal in de voorbereiding van de bezoeker, rende en schoot diagonaal: 1-0. Nog geen tien minuten later lag ook de tweede in het net. Quincy Tavares snelde naar voren en serveerde naar Bradley Tuinfort. De aanvaller scoorde 2-0. Tuinfort had later opnieuw pech met een goede volley. De lat voorkwam het tweede doelpunt van de topscorer van vorig seizoen. FC Dordrecht O21, dat dankzij Jay Zouteriks op de paal terechtkwam, scoorde in de verlenging de gelijkmaker. Jaydelmar Jansen verraste doelman Dirk Boonstoppel met een schot in de korte hoek, waardoor ASWH halverwege kon uitrusten met een 2-1-voorsprong.

De tweede helft was amper voorbij en de stand was gelijk. Noah Wijne, één van de zeven wisselspelers, schoot helaas een bal in eigen doel: 2-2. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Een miscommunicatie in de verdediging werd bestraft door Tymen van Ramshorst, die de bal langs de uittredende Alejandro Platero Bustos kopte en FC Dordrecht onder 21 op een 2-3 voorsprong zette. Aan die stand kwam geen verandering, al probeerde ASWH nog steeds een gelijkspel te forceren. Dat gebeurde zelfs in de slotfase met één man minder, omdat Quincy Tavares makkelijk twee gele kaarten kreeg en daardoor het laatste fluitsignaal niet haalde.

Het trainingsverlies zal de coaches ongetwijfeld de nodige informatie hebben gegeven en ook zij konden weer in het ritme komen. De komende twee weken is de selectie weer vrij, waarna het tweede deel van de voorbereiding begint en de groep completer is. Het werk gaat in ieder geval al twee weken goed.

ASWH – FC Dordrecht U21 2-3 (2-1) 13. 1-0 Genridge Prijor 22. 2-0 Bradley Tuinfort 45 (+4). 2-1 Jaydelmar Jansen 49. 2-2 Noah Wijne (eigen doelpunt) 66. 2-3 Tymen van Ramshorst.

Scheidsrechter: Clint van der Heyden

ASWH: Dirk Boonstoppel; Juliën Moerman (74. Quincy Tavares Mojica), Luis Pedro, Dennis Nederveen (74. Job van der Werff), Job van der Werff (46. Noah Wijne); Sam van Veen (46. Alessio Shew-Atjon), Joey van Gennip (46. Joshua Adney), Filip Pausic (46. Angelo Nascimento); Quincy Tavares Mojica (46. Ruben Monteiro Soares), Bradley Tuinfort (74. Genridge Prijor), Genridge Prijor (46. Tim Zeller)